„Pustite Antića da spremi ekipu za EP“, poručuje reprezentativac Ivica Dragutinović. Srpski reprezentativac Ivica Dragutinović uspešno se oporavlja posle povrede i operacije Ahilove tetive i poručuje da je novi cilj „orlova“ Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Ivica Dragutinovic, fudbaler Srbije

„Posle velikog uspeha koji smo ostvarili plasmanom na svetsko prvenstvo, što mora da se naglasi, u Africi je napravljen rezultat kojim smo svi razočarani. Igrači i stručni štab, pre svih, pa posle i milioni nas koji smo sedeli i gledali utakmice na televiziji. Sada, isto tako, treba biti kategoričan i ne dozvoliti da se ode u drugu krajnost. Kostur reprezentacije je odavno napravljen. Sada ekipi samo treba pružiti podršku koja će doneti sigurnost i samopouzdanje.

Selektora Antića, naravno, treba pustiti da spremi ekipu za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Mislim da je ključno, uprkos razočaranju, to što smo svesni da možemo da igramo dobar fudbal i svakog da pobedimo“, rekao je Dragutinović za sajt FSS.

On je pratio polemiku u srpskoj javnosti posle Mundijala i poručuje „dežurnim kritičarima“ da nađu drugu zanimaciju.

„Svaka kritika, koja ima za cilj da ukaže na grešku i samim tim poboljša nešto, dobrodošla je. Vidim, ipak, u kritikama želju koja dugo nije mogla da bude ispoljena. Mnogi su jedva čekali priliku da kritikuju. Kao da postoji neka dežurna opozicija. Moj predlog je da im se obezbedi mesto na margini, a javnost da se okrene novim kvalifikacijama. Imamo šanse za uspeh i treba krenuti ka cilju. Jer, većina, da ne kažem svi kritičari koji su se ekspresno oglasili, kad pogledaju svoje karijere, teško im je da nađu uspeh…“

Reprezentativac Srbije se povredio 22. jula na treningu i morao je da se pomiri sa činjenicom da neće igrati na Mundijalu.

Srećom, oporavak ide po planu i uskoro se vraća na teren.

„Malo sam ispred lekarskih prognoza, s obzirom da su mi rekli da ću tek posle dva i po meseca od operacije da stanem na noge. Sada punim baterije za onu, svakako, najtežu fazu u oporavku, jačanje atrofiranih mišića u funkciju. Prognoze su u ovakvim slučajevima nezahvalne, ipak, trebalo bi da za mesec dana počnem sa trčanjem.

A, potom da se spremam za povratak na teren. Vratiću se, kako sam i obećao. Jako mi je važno što iz kluba nemam ni najmanji pritisak da žurim sa povratkom. Naprotiv, podrškom i pažnjom bio sam okružen u svakom trenutku“, rekao je Dragutinović.

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao je protekle nedelje Ivicu Dragutinovića Ordenom Svetog Save drugog reda.

„Orden mi je odobren još 2008. godine, ali mi je uručen tek ove godine, na Petrovdan, peti rođendan moje kćerke Elene, u manastiru Mileševi, u prisustvu vladike Filareta. Nisam, eto, već dve godine pričao o tome, jer sam smatrao i smatram da je to, ipak, moja lična stvar. U svakom slučaju, vera me ispunjava i ostaću joj dosledan i ubuduće“, rekao je Dragutinović.

Povezane vesti