Republika Srbije otvorila je konkurs za renoviranje stadiona u Srbiji na koji mogu da se prijave svi zainteresovani klubovi i gradovi. „Imamo šansu da na jeftiniji način i uz pomoć države konačno sredimo infrastruktoru“, istakao je predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Zvezdin novi stadion

Svi zainteresovani mogu da se prijave kod Ministarstva za ekologiju i Ministarstva ekonomije.“Ovo je veliki i važan projekat. Želim da apelujem na klubove i lokalne samouprave da upute pismo nadležnim organima u predviđenom roku“, rekao je Karadžić.

Pojedini fudbalski centri već su aplicirali.

„Do sada su se prijavili Užice, Čačak, Zaječar, Subotica i Jagodina, a očekujemo da u sredu to urade Niš i Kruševac. U petak se donosi odluka koji gradovi dobijaju pomoć. Kod pojedinih stadiona su potrebna manja ulaganja ili samo reflektori“.

Konkurs nije zatvoren ima vremena za sve zainteresovane da se prijave.

„Znam da mnogi još vagaju i zato želim da se po svaku cenu ozbiljno uključe u ovu misiju. Uz pomoć lokalne samoupraveto još mogu Požarevac, Smederevo, Novi Sad, Inđija i Stara Pazova. Biće izabrano desetak gradova, što je sasvim dovoljno za Srbiju“, rekao je Karadžić.

Uslovi su povoljni za klubove i gradove.

„Čitav aranžman je pun pogodak. Na ozbiljan i, što je najvažnije, jeftin način, uz podršku države, možemo da pokrenemo fudbalske centre. Znamo da se godinama nije ulagalo u infrastrukturu, ali jednom mora da se krene od nule ukoliko želimo da napredujemo“, zaključio je predsednik FSS-a.

Povezane vesti