Umesto da dođe u Crvenu zvezdu ili Partizan, srpski fudbaler odlučio da ostane na Ostrvu i preseli se u redove trofejnog škotskog kluba

„Večiti rivali“ očigledno nisu imali bogzna šta da ponude bivšem defanzivcu Verdera Dušku Tošiću!

Srpski internacionalac Duško Tošić najverovatnije se neće vratiti u domaći fudbal, pošto je veoma blizu potpisivanja ugovora za slavnim škotskim klubom Seltikom iz Glazgova. Naime, novi menadžer „kelta“ Nil Lenon nalazi se u pregovorima sa agentom srpskog fudbalera Zoranom Krnetom, prema čijim rečima Duško Tošić gotovo sigurno nastavlja karijeru u Velikoj Britaniji.

Poslednjih dana u domaćim medijima pisalo se da bi nekadašnji levi bek Verdera mogao da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom, a odmah zatim u trku se uključio i Partizan. Međutim, „večiti rivali“, zbog očajne finansijske situacije, planirali su da za „sitnu lovu“ angažuju povremenog reprezentativca Srbije, pa su istog momenta i ispali iz kruga ozbiljnih kandidata.

Najžešću borbu oko transfera Tošića trenutno vode engleski Bolton i škotski Seltik, a sudeći prema rečima fudbalerovog agenta, nova destinacija Srbina biće Glazgov.

– Postoji nekoliko ponuda od klubova sa Ostrva. Međutim, Duško će dobro razmisliti pre nego što odluči za koji klub će potpisati, jer je naučio lekciju iz Portsmuta. Mogu da potvrdim da će moj klijent sigurno ostati u Velikoj Britaniji, da li će to biti Botlon, Seltik ili neki drugi klub, odlučićemo u narednih nekoliko dana – rekao je za engleske medije Zoran Krneta.

Nil Lenon želi da u svojoj poslednjoj liniji od naredne sezone vidi veterana Sola Kembela, mladog Šveđanina Behranga Safarija i Duška Tošića.

Izvor: Kurir

Povezane vesti