Bivši fudbaleri Jugoslavije i članovi FK Crvena Zvezda Dragan Džajić i Jovan Aćimović uvršteni su u najbolji tim evropskih prvenstava od početka takmičenja pa do danas.

Engleski komentator i kolumnista fudbalskog magazina „World Soccer“, Brajan Glenvil, sastavio je tim od najboljih 11 koji su se pojavili na evropskim prvenstvima.

Mi možemo biti ponosni jer su se na toj listi našla dvojica naših fudbalera – Dragan Džajić i Jovan Aćimović.

Bivši članovi FK Crvena Zvezda i reprezentacije Jugoslavije počastvovani su ovim priznanjem.

Najbolji jugoslovenski i srpski fudbaler svih vremena Dragan Džajić je povodom ovog priznanja izjavio:

 Drago mi je što sam izabran u društvu Jašina, Bekenbauera, Gulita, Milera, Brajtnera i drugih. Jedino mi je ostao žal što tada nisam sa reprezentaciojom Jugoslavije postao šampion Evrope. I sada se naježim kada pomislim da smo mogli biti najbolji u Evropi.

Jovan Kule Aćimović je čovek koji je obeležio EP daleke 1968. godine.
Aćimović kaže da je ovo najbolji tim u koji je ikada uvršten.

Ovaj laskavi izbor mi govori da se nisam uzalud bavio loptom. Nije mala stvar biti u društvu nezaboravnih fudbalskih velikana. Ovo je najbolji tim u koji sam ikada rangiran.

Najbolji tim evropskih prvenstava svih vremena, po mišljenju kolumniste najcjenjenijeg fudbalskog magazina čine: Lav Jašin (SSSR), Serhio Ramos (Španija), Franc Bekenbauer (Nemačka), Karlos Pujol (Španija), Pol Brajtner (Nemačka), Rajmon Kop (Francuska), Rud Gulit (Holandija), Jovan Aćimović (Jugoslavija), Dragan Džajić (Jugoslavija), Marko van Basten (Holandija) i Gerd Miler (Nemačka).

BeliOrlovi.rs (M.Petković)