Legenda jugoslovenskog fudbala i bivši prvi čovek Crvene zvezde Dragan Džajić uveren je u uspešna izdanja reprezentacije Srbije na Mondijalu, ali da bi se to dogodilo, selektor Radomir Antić i igrači moraju da povedu računa o nekoliko faktora.

„Javnost svakako očekuje da se postignu dobri rezultati. Po meni će ključ uspeha „orlova“ biti ta prva utakmica sa Ganom. Mi smo napravili veliki uspeh ne samo što smo se kvalifikovali za Mondijal, već i što postižemo dobre rezultate u prijateljskim utakmicama koje su odličan pokazatelj ko je trenutno gde.

Pod utiskom odlaska na Svetsko prvenstvo, mi ćemo ispratiti reprezentaciju u vedrom duhu. Odlazak u Južnu Afriku je velika odgovornost i obaveza igrača i selektora. Svi su oni dobri fudbaleri i pokazali su da vrede, ali Mondijal je jedno takvo takmičenje gde samo jedan poraz može da nas odvede u nešto što nikom ne bi prijalo“, rekao je Džajić za Blicsport.

On smatra da Srbija ima dobru reprezentaciju i dobrog vođu, međutim brine ga minutaža pojedinih fudbalera u njihovim klubovima.

„Postoji tu jedan problem a to je minutaža nekih igrača iz prvog tima. Nemaju uvek 90 minuta utakmica u nogama i zato su im potrebne prijateljske. Znate, loše je kada igrate na Mondijalu nekoliko utakmica u kontinuitetu a pre toga niste standardni u svojim klubovima. Moram da pohvalim Antića koji je napravio homogen i kompaktan tim. Ipak, moramo da se setimo i prošlog Svetskog prvenstva kada je Ilija Petković vodio našu, takođe složnu ekipu i kada se posle prvog poraza sve preokrenulo u negativnom smislu“, istakao je Džajić.

Ne želeći da prognozira krajnji rezultat Srbije, on se osvrnuo i na odnos današnjih reprezentativaca prema protivnicima.

„Mislim da ova ekipa ne pati od potcenjivanja ili precenjivanja protivnika, što je odlično jer je Mondijal odraz pravog stanja jednog tima. Ne mogu unapred govoriti šta bi moglo da bude, ali moram da im već sada čestitam još jednom na plasmanu. Napravili su nešto što je za svako poštovanje. Skidam im kapu, ali videćemo šta će biti dalje“, poručio je Dragan Džajić.

Izvor: Blic Sport

Povezane vesti