Fudbaler Volfzburga i reprezentativac BiH Edin Džeko trenutno je jedan od najtraženijih napadača u Evropi. Sezonu je završio pogotkom Nemačkoj u Frankfurtu. Mondijal prati iz Sarajeva, gde se odmara i razmatra ponude za transfer.

Edin Dzeko

– Žao mi je što neću biti učesnik jednog tako velikog takmičenja. BiH je bila jako blizu tog cilja i nedostajao nam je samo jedan korak, ali verujem da ćemo neku narednu priliku iskoristiti. Želim da u dresu BiH igram na nekom velikom takmičenju – kaže na početku razgovora Džeko.

Fudbal sa prostora bivše Jugoslavije će reprezentovati Srbija i Slovenija. Koji su realni dometi ove dve selekcije?

– Sa velikim brojem igrača iz tih reprezentacija sam se susretao na terenima Bundeslige. Sam podatak da su izborili plasman u Južnu Afriku je veliki uspeh za Sloveniju. Srbija je kroz kvalifikacije pokazala da je ozbiljan tim.

Kako igrati protiv Nemačke?

– Morate da imate čvrstu i pokretljivu odbranu, a Srbija ima odličnu poslednju liniju. Radomir Antić ima na raspolaganju sjajne igrače i na sredini terena i u napadu. Ipak, najveći adut ne samo protiv Nemaca, već i protiv svih selekcija je fizička sprema. Nemce možete da dobijete njihovim oružjem, trkački i velikom upornošću, a sve selekcije sa ovih naših prostora su u prednosti kad je u pitanju tehnika.

Mnogo klubova se ovog leta interesuje za vas, spominju se Mančester Siti, Liverpul, Čelsi, Arsenal, Bajern, Milan, Juventus, Real. Gde ćete nastaviti karijeru?

– Moji menadžeri su zaduženi za pregovore, a ja želim da se distanciram od razmišljanja o tome. Sezona je bila duga, naporna i potreban mi je odmor. Mislim da nema igrača kome ne godi interesovanje svih tih klubova. Meni je čast što se evropski velikani interesuju za mene, ali kao što sam već ranije mnogo puta rekao, o tome ću kada za to dođe vreme.

Šta je to što je Volfzburgu nedostajalo ove sezone da ostane u vrhu i da odbrani titulu? Da li je odlazak trenera Magata bio najveći gubitak?

– U sezoni kada smo osvojili naslov prvaka mnogo stvari nam se poklopilo. Svi su očekivali od nas da to ponovimo i ove sezone. Međutim, nije išlo. Svakako da je bio hendikep što smo ostali bez trenera, a onda smo u sezoni promenili još dvojicu. To je ostavilo traga na ekipu. Nismo bili na svom nivou, a u dosta utakmica napustila nas je i sreća – zaključio je Džeko.

Izvor: Blic

Povezane vesti