Ajaks je gubio sa 2:0 od AZ Alkmara na poluvremenu ali je zahvaljujući Miralemu Sulejmaniju, momku koji se sigurno nada pozivu (a i zaslužuje ga) za neku buduću reprezentativnu akciju, uspeo da stigne do remija. Na početku drugog poluvremena Miralem – po običaju odigrao svih 90 minuta – je realizovao jedanaesterac, a bod prošlosezonskom šampionu doneo je Teo Jansen u 82. minutu.

Još jedan talentovani momak koga su mnogi, ali ne i Vladimir Petrović Pižon videli u reprezentaciji, Dušan Tadić (najbolji asistent u prošloj sezoni Erdevizije i drugi asistent Evrope), odigrao je ceo meč u porazu njegovog Groningena od Heraklesa od 2:1.

Utakmica između Herevena i De Grafšapa završena je nerešenim rezultatom (1:1), kod domaćina supertalentovani Filip Đuričić je proveo ceo meč “jureći za loptom“, kod gostiju bivši igrač kruševačkog Napretka Nikola Srećković takođe. Nemanja Gudelj je odigrao kompletan meč za NAK iz Brede (pobeđen je fenjeraš Ekscelior sa 2:0), klub u kojem je njegov otac Nebojša ostavio veliki trag. Nemanja je definitivno na dobrom putu da nastavi tamo gde je njegov tata stao. Roda je demolirala ADO Den Hag sa 4 prema 1 a Jagoš Vuković je presedeo meč na klupi i tako “pokvario“ stoprocentan učinak naših fudbalera u najliberalnijoj evropskoj državi.

Aleksa Ivanović