Fudbaleri Farskih Ostrva propustili su odličnu priliku da zabeleže prve bodove u kvalifikacijama za Euro 2012. protiv Estonije. Na kraju su susret izgubili sa 2:1, a u prvoj narednoj utakmici na svom terenu će dočekati Srbiju.

srbija-farskih ostrva jun-2009

Farska Ostrva su reprezentacija sa kojom smo se verovatno najčešće sastajali u kvalifikacijama u poslednje vreme, pošto smo odigrali osam utakmica sa „Faranima“.

Na tim utakmicama ekipa Farskih Ostrva postigla je samo dva gola, dok su reprezentacije SFRJ, SRJ, SCG i Srbije 32 puta zatresle mrežu.

Na poslednje tri utakmice trijumfovali smo rezultatima 2:0, dok smo na poluvremenu vodili uvek sa 1:0. Najbolju partiju protiv tadašnjih „plavih“ Farani su pružili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. Džon Petersen postigao je pogodak u 53. minutu susreta i do kraja Farani nisu primili pogodak. Jedini problem je što su u trenutku postizanja svog gola već gubili sa 3:0. To je ujedno bio i poslednji put da naši igrači tokom celog poluvremena nisu postigli pogodak protiv selekcije Farskih Ostrva.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti