Trener Mančester Junajteda, Aleks Ferguson, odlučio je da se kapiten ekipe, Nemanja Vidić, oporavlja od povrede i da počne sa priprema za sledeću sezonu u Španiji. Ferguson ozbiljno računa na Vidića ali će Vidić najverovatnije da propusti deo priprema.

Prošlih sezona je bilo nekih spekulacija o tome da bi Vidić mogao da napusti Mančester Junajted ali sada je jasno da od toga nema ništa. Ser Aleks Ferguson računa na srpskog defanzivca čija je povreda možda bila kobna po Mančester Junajted što se tiče osvajanja titule u Premijer ligi.

Ferguson je odlučio da bi za Vidića bilo najbolje da se oporavlja i da počne sa pripremama u Španiji, ali je istakao da on još ne trči.

 

Poslali smo Vidića na oporavak u Španiju prošle nedelje. On još ne trči, samo vežba u teretani. Nemanja će propustiti letnju turneju, ali nadamo se da će se spremiti za narednu sezonu“, rekao je Ferguson.

Nemanja Vidić se teško povredio u utakmici Lige šampiona, koja se odigrala u decembru, protiv Bazela kada je Vidić pokidao ligamente kolena. Vidić je posle te povrede imao operacija a očekuje se da se na teren vrati u avgustu. Naredna sezona u Premijer ligi počinje sredinom avgusta.

(Mioš Jovanović, Beli Orlovi)