Zbog psovanja sudije Larionde Fifa kaznila našeg selektora i sa 14.000 švajcarskih franaka (10.500 evra), što znači da on neće biti na klupi i protiv Italije, 12. oktobra u gostima. – FSS najavio žalbu.

marko pantelic i radomir antic, srbija-australija

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

Disciplinska komisija Fife kaznila je selektora Srbije Radomira Antića, zbog neprimerenog ponašanja posle utakmice trećeg kola D grupe protiv Australije (1:2), novčano sa 14.000 švajcarskih franaka (10.500 evra) i četiri utakmice zabrane vođenja nacionalnom tima.

Odluku su doneli predsednik komisije Matiher (Švajcarska) i članovi: Largelom (Švedska), Hadajem (Alžir), Glading (Novi Zeland), Saleh (Pakistan) na osnovu izveštaja urugvajskog sudije Horhea Larionde.

Urugvajac je napisao da ga je Antić nakon meča vređao i psovao.

Po članu 38 stav 2a Disciplinskog pravilnika Fifa suspenzija našem selektoru odnosi se na zvanične utakmice reprezentacije, a pošto je Srbija završila takmičenje na 19. svetskom prvenstvu u Južnoj Africi primeniće se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

U Fudbalskom savezu Srbije najavili su žalbu, koja će uslediti u predviđenom roku od sedam dana.

– Iznenađeni smo ovako rigoroznom kaznom, jer su naši fudbaleri i rukovodstvo pokazali visok nivo sportskog ponašanja i tolerancije i u kvalifikacijama i tokom Svetskog prvenstva. Sigurno ćemo se žaliti. Ovo je neprimerena, neodmerena i drakonska kazna nezapamćena u svetskom fudbalu. Spremni smo, ukoliko bude neophodno, u cilju zaštite srpskog fudbala, selektora, Saveza sportske pravde da se žalimo i Nezavisnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani – rekao nam je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Selektor Radomir Antić nam je na vest o kazni samo kratko prozborio:

– Nemam komentar.

Ukoliko kazna Radomiru Antiću ostane na snazi (žalba može da je umanji, ali i poveća), selektor neće moći da vodi reprezentaciju u sva četiri ovogodišnja kvalifikaciona susreta za Evropsko prvenstvo 2012. godine, protiv: Farskih Ostrva u gostima (3. septembra), Slovenije (7. septembra) i Estonije (8. oktobra) kod kuće i u gostima Italije (12. oktobra). U tom slučaju prvi put sešće na klupu, tek u petom duelu 25. marta kod kuće protiv Severne Irske.

Izvor: Politika

Povezane vesti