Svetski mediji su, kao i cela Srbija, više očekivali od „orlova“ na njihovoj premijeri u Južnoj Africi, a neku su ih već precrtali sa liste favorita iz senke na ovom Svetskom prvenstvu.

Sta FIFA kaze o utakmici Srbija-Gana

Zvanični izveštaj FIFA kreće naslovom „Gana zgrabila pobedu, Srbija se samouništila“ i ističe da su „crne zvezde“ potpuno zasluženo stigle do trijumfa.

„Gana je zasluženo pobedila Srbiju na otvaranju grupe D, iako im je bila potrebna mala pomoć rivala i kasni penal za bodove“, piše FIFA.

Goal.com je situaciju u kojoj je skrivljena najstroža kazna nazvao „trenutkom Kuzmanovićevog ‘ručnog’ ludila“, dok je Eurosport dodao da je penal samo „kompletirao patnju“ iz poslednjih 15-ak minuta utakmice.

Italijanska Gazeta piše da Antićeve izmene „nisu promenile scenario“ po kom je igran meč, ali da je situaciju razdrmao crveni karton.

„Fudbal je čudan, pa je Srbija brojčano slabija… ponosno krenula napred. Međutim, Kingson je odbranio Krasićev šut. Nešto kasnije desila se paradoksalna situacija i igranje rukom Kuzmanovića. Gijan je snažno zakucao loptu u mrežu za oduševljenje Gane, ali i cele Afrike“, piše Gazeta.

„Marka“ je dobar deo svog izveštaja posvetila Zdravku Kuzmanoviću i pozvala je sve Špance koji pate od nesanice na razumevanje za reprezentativca Srbije.

„Ako ste neki od miliona Španaca koji pate od nesanice zbog gluposti, pohlepe, mediokriteta i sebičluka političara, smilujte se na trenutak zbog Srbina po imenu Zdravko Kuzmanović. Gospodin Kuzmanović, koji hleb zarađuje kao i svaki drugi momak koji ima sreće da zna sa loptom, napravio je najgluplji i najbolniji penal u svojoj karijeri i usput razočarao deset miliona Srba. Zato ćete razumeti da Kuzmanović, koji inače igra za Štutgart, neće moći da mirno sklopi oči nekoliko dana“, piše „Marka“.

„L’Ekip“ je manje pesniči nastrojen i izveštaj započinje rečenicom u kojoj se navodi da je Gana dominirala nad Srbijom.

„Gardijan“ u svom izveštaju navodi da je igra Srbije bila zamarajuća.

„Srbija je veliko razočarenje. Njihova navodno kreativna sredina terena je odabrala da ne dođe na ovu utakmicu, a oslanjanje na duboke lopte za Žigića je bilo prilično zamarajuće…. Teško je shvatiti zašto je Kuzmanović igrao rukom… Gana je zaslužila pobedu, možda su oni favoriti iz senke. Ko je rekao da je to Srbija? Neki lakrdijaš.. Možda ni nema favorita iz senke…“, piše Gardijan.

Izvor: Blic

Povezane vesti