Iako je jedan od najmlađih na spisku selektora Aleksandra Jankovića, za Filipa Đuričića, člana holandskog Herenvena, svi kažu da je ključni pojedinac u igri s kojom ćemo na jesen startovati u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2013.

Filip Djuricic, mlada reprezentacija Srbije, u-21

On na to uzvraća sa dosta opreza:

– Kad se mnogo očekuje to onda znači da i razočaranje može da bude isto toliko – kaže super talentovani 19-godišnjak.

Sami ste krivi što su oči uprte u vas i što se traži da budete nosilac igre ove generacije…

-Već šest-sedam godina sam član raznih reprezentativnih selekcija. Bio sam kapiten kadetske i omladinske, pa je nekako normalno što se očekuje da se potvrdim i u konkurenciji sa nešto starijima od sebe.

Kako reagujete na mišljenja nekih koji kažu da nije daleko dan za stepenicu više, za poziv u „A“ reprezentaciju?

-To jeste moj krajnji cilj, ali ne žurim. Pre toga treba se potvrditi u mladoj selekciji. Ako budemo dobri u predstojećim kvalifikacijama, pa još kad bi postigli našto lepo na Prvenstvo Evrope, onda bi to stvarno bila prava preporuka za „A“ reprezentaciju

U poslednje vreme, međutim, status u Herenvenu nije kao što je bio?

-Imamo mladu ekipu, a igre i rezultati nisu na nivou prošlogodišnjih kada samo osvojili kup. U takvim okolnostima jedno vreme su bile poremećene moje relacije sa trenerom, ali nadam da je to u međuvremenu prevaziđeno i da će naredni period biti uspešniji za mene.

Kakve zahteve očekujete u mladoj reprezentaciji Srbije od  Aleksandra Jankovića?

-Insistira se na pas igri i kreaciji. Meni to odgovara, navikao sam. Jedino bih voleo da se češće okupljamo. U prošlom ciklusu svakih mesec dana smo bili zajedno, a u ovom je sledeće okupljanje tek u junu.

Sa novim selektorom pobedili ste Izrael i Bugarsku, na redu je Ukrajina?

-Učimo da pobeđuejmo, stvaramo pobednički duh. Očekujem da ćemo biti bolji i od Ukrajine – optimista je Filip Đuričić uoči treće provere pod rukovodstvom Aleksandra Jankovića.

Ignjovski OK

Aleksandar Ignjovski, koji je u meču protiv Bugarske u Inđiji povredio zglob, u nedelju prepodne je normalno trenirao u FC „Vujadin Boškov“.

– Ignjovski je u redu. Nema posledice i želi sutra da igra – kaže selektor Aleksandar Janković, uz napomenu da za susret sa Ukrajinom računa na sve igrače koje je proteklih dana imao na raspolaganju na pripremama u Novom Sadu.

Izvor: Zurnal.rs