U Kući fudbala u Staroj Pazovi održana je sednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije na kojoj su izabrani dobitnici tradicionalnih godišnjih priznanja koja će biti uručena 26. aprila.

Filip Djuricic, Nemanja Vidic, i trener Stanojevic

Čelnici FSS-a složili su se da sve ide po planu za predstojeće prvenstvo Evrope u uzrastu do 17 godina koje će biti održano u Srbiji od 3. do 15. maja.

Posebna tačka razgovora bila je i Kuća fudbala čije je svečano otvaranje zakazano za 14. maj kada će gosti FSS-a biti predsednici FIFA i UEFA Sep Blater i Mišel Platini, kao i mnogi drugi fudbalski funkcioneri.

FSS je usvojio predlog da za najperspektivnijeg trenera u 2010. godini nagradu dobije šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević. Mladi stručnjak je preuzeo tim u drugom delu sezone i nadoknadio zaostatak za Zvezdom i osvoji šampionsku titulu, kao i da izbori sa crno-belima plasman u Ligu šampiona.

Za najperspektivnijeg igrača predložen je Filip Đuričić, izdanak Zvezdine omladinske škole koji nastupa za Herenven i standardni je član mlade reprezentacije Srbije. Talentovani ofanzivac laureat će naslediti od Adema Ljajića.

Za najboljeg sudiju biće proglašen Slobodan Veselinović iz Valjeva, a za pomoćnike Igor Radojčić i Milovan Ristić, obojica iz Beograda. Trofej najperspektivnijeg arbitra u 2010. godini pripašće Aleksandru Vasiću iz Subotice.

Na sednici je donesena i odluka da se Nemanja Vidić kandiduje za dobitnika Majske nagrade u konkurenciji najboljeg sportiste među olimpijskim sportovima. Predlog je prosleđen Sportskom savezu Srbije, organizaciji zaduženoj za izbor i dodelu svečanih Majskih nagrada.