U Staroj Pazovi je održana sednica odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, a glavna tema je bio selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović. Ovoj sednici je predsedavao predsednik FSS Tomislav Karadžić i preneo medijima da „Orlovi“ neće dobiti novog selektora.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović

Jednoglasno je data podrška selektoru Siniši Mihajloviću do završetka tekućeg ciklusa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu– stoji na početku izveštaja FSS.

Naglašeno je da postoji zadovoljstvo ispunjavanjem dela predstavljenog selektorskog programa članovima Skupštine FSS, u domenu podmlađivanja tima i stvaranja nove selekcije igrača. Uz to, očekuje se detaljna stručna analiza od strane članova Stručnog odbora, kako posle svake odigrane utakmice „A“ reprezentacije, tako i na završetku ciklusa. Izveštaje u istom vremenskom periodu predavaće i članovi Stručnog štaba „A“ reprezentacije. Uz to, zaključeno je i da su očekivanja na takmičarskom planu tokom ovog projekta „A“ reprezentacije bila veća, iako sam plasman u Brazil nikada nije bio postavljen kao imperativ.

Ostaje da se vidi šta sa sobom nose predstojeće utakmice, a mi se nadamo da će upravo u tim utakmicama biti rešena dilema oko selektora kako bi igrači mogli napokon da budu potpuno fokusirani na fudbal. Svakom treneru je potrebno vreme da svoje ideje pretvori u dela, a ako na to sve dodamo i smenu generacija koja se dogodila u našoj reprezentaciji pred ove kvalifikacije, ne treba prebrzo donositi odluke.