Fudbalski savez Srbije otkrio je javnosti da je bivši selektor reprezentacije Radomir Antić samo dva dana po raskidu ugovora tužio srpsku „kuću fudbala“.

karadzic i antic

Fudbalski savez Srbije, posle najpre netačnih izjava („Sportski žurnal“ od 9. oktobra 2010. godine), a zatim i otvorenih napada („El Mundo deportivo“ od 18. oktobra 2010. godine), od strane bivšeg selektora reprezentacije Srbije Radomira Antića želi da obavesti javnost o istini i merama koje će preduzeti na putu zaštite sopstvenih prava.

Antićeva izjava u „Sportskom žurnalu“ da nije podneo tužbu protiv FS Srbije – citat:

„Ništa ja nisam predao. Samo znam da ta Karadžićeva priča ne pije vodu. Dosta mi je više svega…“, je neistina.

Naime, samo dva dana po saznanju da je FS Srbije s njim raskinuo saradnju Radomir Antić je preko advokata, a u pitanju je advokatska kancelarija iz Nemačke, podneo tužbu protiv našeg Saveza, Arbitražnom sudu za sport u Lozani. Osnovni zahtev bivšeg selektora jeste naplata finansijskih sredstava. Radomir Antić je tužbu podneo 20. septembra 2010.

FS Srbije je od starta kvalitetno analizirao svaki učinjeni korak u cilju donošenja odluke. Po saznanju da je Antić podneo tužbu, sastavili smo izuzetno kvalitetan advokatski tim u kojem se nalaze eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva.

U ovom trenutku, FS Srbije je koncentrisan na informacije iz Lozane po pitanju da li je Arbitražni sud za sport nadležan za postupanje po tužbi bivšeg selektora, zatim na pripremu odgovarajuće i kompletne dokumentacije u slučaju da to bude potrebno, kao i na podnošenje protiv tužbe instanci koja je oglasi nadležnom.

O svim narednim potezima od strane našeg Saveza pravovremeno ćemo obavestiti kompletnu javnost.

Povezane vesti