Fudbalski savez Srbije poslao je žalbu na adresu FIFA povodom kazne koju su njeni organi izrekli selektoru reprezentacije Radomiru Antiću. Svetska kuća fudbala je 7. jula kaznila Antića sa 14.000 švajcarskih franaka i suspenzijom vođenja nacionalnog tima u naredna četiri zvanična meča zato što je posle meča na Mundijalu protiv Australije (1:2) kritikovao urugvajskog sudiju Horhea Lariondu.
Radomir Antic besan na sudiju

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

Fudbalski savez Srbije je istog dana saopštio je da će se žaliti na ovu odluku, ne samo kod FIFA, već i ukoliko bude bilo potrebno, pred Nezavisnim sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

FSS je tada izrazio veliko nezadovoljstvo, ocenivši kaznu „neprimerenom“.

„Iznenađeni smo rigorznom kaznom, tim pre što su naši fudbaleri i rukovodstvo pokazali visok nivo sportskog ponašanja i tolerancije tokom kvalifikacija i samog turnira Svetskog kupa u Južnoj Africi“, saopštio je tada FSS i istakao da time „nije kažnjen samo selektor Antić, već i naša reprezentacija i srpski fudbal u celini, jer se nalazimo na pragu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012“.

Reagovao je i Antić, koji je kaznu FIFA okarakterisao kao „atak na srpski fudbal“.

Na sednici u četvrtak, Odbor za hitna pitanja FSS je napravio i neke rokade u Stručnom odboru.

Umesto dosadašnjeg predsednika Ljubiše Tumbakovića, postavljen je Slobodan Santrač, a mandat u SO FSS prestao je dosadašnjem potpredsedniku Miloradu Kosanoviću, kao i članu Aleksandru Jankoviću.

Za nove članove SO FSS izabrani su Slobodan Simić i dr Miljko Ristić. Dosadašnji članovi SO FSS Dušan Savić i Aca Kovačević postavljeni su za potpredsednike.

Povezane vesti