Italijanski veteran Kristijan Vijeri (35) oprobaće se ovde godine (2009) u pokeru na takmičenju u okviru Evropske Poker turneje koje će biti održano u San Remu i Montekarlu.

Uz popularnog Boba, koji je pre samo mesec dana raskinuo ugovor sa Atlalantom, na turniru će se pojaviti i teniska legenda Boris Beker, bivši francuski fudbaler Vikaš Doraso, njegov zemljak, ragbista Sebastijen Šabal, kao i bivši švedski fudbaler Tomas Brolin.

Vijeri se nedavno vratio iz Los Anđelesa gde je pregovarao sa L.A. Galaksijem. Dogovor dve strane za sada nije postignut, a Vijeri će se u međuvremenu, doduše samo privremeno, oprobati u pokeru, jer, kako ističe, jurenje za loptom mu je i dalje glavna opsesija.

– Još uvek želim da igram fudbal. Prestaću da ga igram tek kada mi bude dosadilo da trčim za loptom, nisam se još uvek zasitio – izjavio je Vijeri, a zatim objasnio zašto je odlučio da se oproba u pokeru.

– Svi igrači su jednaki na startu igre, kreću sa istom sumom, tj. sa istim brojem čipova. U kojem to takmičenju možete sedeti za istim stolom sa šampionima u svojim sportovima? Adrenalin je prisutan, osećaj je zaista poseban i ko zna, možda jednog dana kada se povučem, postanem profesionalni pokeraš – zaključio je popularni Bobo.

Izvor: Sportal