Fudbaleri Srbije su posle trijumfa nad Farskim Ostrvima bili složni u oceni da je najbitnije da je na startu kvalifikacija za EP zabeležena pobeda.

Slika tima Srbije protiv Kameruna, 5 Juni, 2010. Stadion Partizana

Srbija je u premijernom meču novog kvalifikacionog ciklusa slavila na Farskim Ostrvima protiv domaćina rezultatom 3:0, golovima Lazovića, Stankovića i Žigića.

Srbiju je sa klupe, umesto Radomira Antića, vodio Aleksandar Janković koji je bio zadovoljan nastupom fudbalera. Centarfor Nikola Žigić je bio zadovoljan zbog pogotka, svog prvog još od novembra prošle godine.

Na klupi Srbije, u odsustvu suspendovanog Radomira Antića, sedeo je Aleksandar Janković.

„Odlično smo pristupili utakmici, imali smo dominaciju od starta i dobru igru pretočili u dva gola. Dobili smo na samopouzdanju i prednost sačuvali do kraja“, smatra Janković.

Janković je istakao dobru komunikaciju u ekipi.

„Komunikacija je bila odlična. Mi smo već ranije, kroz treninge, imali jasnu sliku, a na ruku nam je išao i ambijent u glavnom gradu Farskih Ostrva. Sve smo iskoristili tako da na utakmici nije bilo nijednog problema“, rekao je Janković.

Janković je svestan da će duel sa Slovenijom biti drugačiji od susreta sa Farskim Ostrvima.

„Snaći ćemo se nekako, verujem da ćemo pripremu meča takođe dobro odraditi i na stadionu u Beogradu ne bi trebalo da bude problema“, veruje Janković.

Miloš Krasić istakao je značaj pobede na startu kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2012. godine.

„Najvažnije je da smo dobro startovali. Pobeda je od ogromnog značaja, na vreme smo postigli golove i dileme nije smelo da bude. Trijumf je čist kao suza. Nije nam bilo lako, došli smo na prvu utakmicu iz različitih zemalja, takmičenja se negde privode kraju, a u drugim zemljama su tek na početku, ali to se nije osetilo u našoj igri“, rekao je Krasić.

Krasić smatra da je meč sa Farskim Ostrvima bio dobra priprema za duel sa Slovenijom u Beogradu u utorak.

„Morali smo ranije da naplatimo inicijativu. Možda je i logično što smo imali drugačiji pristup, jer je rezultat išao u našu korist. Najvažnije je da smo sačuvali mrežu, ali siguran sam da protiv Slovenaca u narednom susretu mora daleko bolje. Maksimalno smo posvećeni toj utakmici, pokazao je i meč na Farskim Ostrvima da je dobra priprema susreta pola uspeha. Očekujem dobar rezultat uz još jednu kvalitetnu partiju pred našim navijačima“, rekao je Krasić.

Nemanja Vidić je u susretu sa Farskim Ostrvima zabeležio svoj 50. nastup za selekciju Srbije.

„Najvažnija su tri boda. Pobedili smo posle dužeg vremena, a svaki trijumf ima ogromnu važnost, idemo ka Sloveniji. Meč je bio psihološki težak, zbog svih stvari koje su se u poslednje vreme dešavale oko reprezentacije. Izvili smo se iznad svega i potvrdili da vredimo“, rekao je Vidić.

Žigić je istakao da je dobra priprema meča bila najvažnija, najavivši isti pristup u duelu sa Slovenijom.

„Odlično smo pripremili utakmicu i to je bilo od presudnog značaja. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za doček Slovenaca. Odmor će kratko trajati, izbistrićemo glave, analizirati poslednje susrete i spremno dočekati Slovence“, rekao je Žigić.

Povezane vesti