„Opasno je kada muslimani na bilo koji način poštuju simbole nečastivog“, kaže verski lider malezijskih muslimana, koji je kao „opasne“ naveo simbole nacionalnih saveza Srbije, Brazila, Portugala, pa i Mančester junajteda.

Visoki zvaničnik Islamske verske zajednice u Maleziji Nooh Gadot poručio je većinskom muslimanskom stanovništvu u toj zemlji da ne nosi dresove na kojima su simboli koji, kako tvrdi, potkopavaju temelje njihove vere.

Među simbolima koji smetaju velikom verskom vođi je i grb Fudbalskog saveza Srbije, na kojem se nalazi krst, sa četiri „S“… Slični „krstovi“ nalaze se na amblemima nacionalnih saveza Brazila, Portugala, Norveške… I ti dresovi nisu poželjni među muslimanskim vernicima u ovoj azijskoj zemlji.

grb mancestera junajteda

Gadot je naveo da mu posebno smeta grb u Maleziji sve popularnijeg engleskog fudbalskog premijerligaša Mančester junajteda, koji u sebi sadrži sliku đavola sa trozupcem u ruci.

„Opasno je kada muslimani na bilo koji način poštuju simbole nečastivog. Ukoliko neko muslimanu pokloni dres sa takvim obeležjima, on mora da ga odbije“, poručio je Gadot.