Naša futsal (mali fudbal) reprezentacija otputovala je na Tajland gde se od prvog novembra održava Svetsko prvenstvo u tom sportu.

Uspeh je što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Dobili smo dobru grupu, mislim da možemo dalje, a posle ćemo videti. Vremenska razlika je šest sati, medju poslednjim reprezentacijama smo koje će stići na Tajland, možda bi bilo bolje da smo otišli koji dan ranije, ali šta je – tu je. – rekao je reprezentativac Srbije Vladimir Milosavac pred poletanje za Bangkok.

Slobodan Rajčević smatra da s obzirom kakva je grupa mogla da bude, da su u taboru Orlova svi zadovoljni dobijenim protivnicima, a to su Kuvajt, Češka i Egipat.

S obzirom da nam je grupa dosta slabija s obzirom kakvu smo mogli da dobijemo, očekujem da budemo prvi i prodjemo dalje, a posle je sve otvoreno. Nebitno ko će nam doći u drugom krugu, možemo da pobedimo boljeg, ali isto tako i da kiksnemo od lošijeg.

Vladimir Lazić kaže da bi bio prezadovoljan ako bi Orlovi došli makar do četvrtfinala.

Prvi put smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo i to je veliki uspeh. Nadamo se prolasku grupe i da ćemo doći makar do četvrtfinala. Ko god nam dođe u osmini finala pre toga biće teško, moraćemo da pružimo maksimum.

RASPORED UTAKMICA

3. novembar, Srbija – Egipat
6. nobembar, Srbija – Kuvajt
9. novembar, Srbija – Češka

Nadamo se da će se ovaj raspored utakmica produžavati što se tiče naše reprezentacije sve do finala.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)