Futsal reprezentacija dobila je protivnike na predstojećem Svetskom prvenstvu na Tajlandu koje će biti održano od 1. do 18. novembra, „Orlovi“ su izbegli najjače reprezentacija a žrebom je odlučeno da igramo sa Egiptom, Češkom i Kuvajtom.

Futsal reprezentacija protiv Egipta, Kuvajta i Češke na Svetskom prvenstvu.

Spektakulnarna ceremonija žreba bila je na vrhunskom organizacionom nivou a prema rasporedu grupa treba da očekujem atrkaktivno takmičenje u svakoj grupi.

Grupa A: Tajland, Kostarika, Ukrajina, Paragvaj.

Grupa B: Španija, Iran, Panama, Meksiko.

Grupa C: Brazil, Japan, Libija, Portugal.

Grupa D: Argentina, Meksiko, Italija, Australija.

Grupa E: Egipat, SRBIJA, Češka, Kuvajt.

Grupa F: Rusija, Solomonska Ostrva, Gvatemala, Kolumbija.

Naša grupa je jedina grupa u kojoj igraju ekipe sa istog kontinenta (Evropa), s obzirom da se vodilo računa o geoframskom principu.

Kapiten reprezentacije Bojan Pavićev zadovoljan je žrebom.

Posrećilo nam se, moramo da budemo zadovoljni grupom, iako respektujemo svakog protivnika. Objektivno, možemo do plasmana u drugi krug, možda čak i sa prvog mesta, što bi nam otvorilo povoljan raspored u nastavku. Svi dolaze sa istim ambicijama i shvatićemo ozbiljno svakog protivnika, ali imamo zaista veliku šansu da afirmišemo srpski futsal na najvišem nivou. I raspored nam je dobar, nema šta… Sad je sve na nama – istakao je kapiten selekcije Srbije Bojan Pavićević.

Selektor Aca Kovačević smatra da je grupa interesantna i da u njoj svako-svakog može da pobedi.

Interesantni protivnici, zanimljiva grupa… Svako svakog može da pobedi, nema izrazitog favorita… Čehe dobro poznajemo, Kuvajt je debitant na ovakvim takmičenjima, a sa Egiptom neće biti nimalo lako… Ostaje nam da se dobro pripremimo i opravdamo očekivanja koja sigurno neće biti mala – rekao je Kovačević.

Ukoliko Srbija bude prva u grupi, u narednoj fazi igraće sa drugoplasiranom reprezentacijom iz Grupe D, a sa drugog mesta „Orlovi“ bi igrali protiv pobednika grupe F. Pored dve najbolje reprezentacije iz grupe, u osminu finala će se plasirati i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Titulu na ovom prvenstvu brani Brazil, koji je do sada četiri puta osvajao ovaj trofej.

Sajt BeliOrlovi.rs će u, kao i sve vezano za srpski reprezentativni fudbal, pratiti dešavanja sa ovog turnira i sve informacije vezane za našu reprezentaciju.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)