Reprezentacija „crnih zvezda“, koju predvode Milovan Rajevac i Mikael Esjen, ima nameru da „zlatnu boginju“ ostavi „na čuvanje“ u Africi.

Definitivno reprezentacija za izbegavanje. „Crne zvezde“, predvođene srpskim trenerom Milovanom Rajevcem, žele ni manje ni više nego da osvoje Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Učestvovanje Mikaela Esjena i dalje je pod velikim znakom pitanja, ali predsednik FS Gane Kvesi Nijantaki očekuje da on zaigra i da zemlji donese „zlatnu boginju“.

Gana je bila ubedljiva u kvalifikacijama za SP, pa su već posle četiri kola čekirali kartu za Južnu Afriku. Koliko su bili dominantni najbolje pokazuje činjenica da su prvi gol primili tek od Benina i to pošto su se uveliko kvalifikovali za SP.

Nesumnjivo najveća zvezda u istoriji fudbala ove afričke zemlje je fudbaler Čelsija Mikael Esjen. Od njega mnogo zavisi u igri reprezentacije, a veliku podršku ima i u Suleju Muntariju i Stivenu Apiji.

Ganjani vole i u nebesa uzdižu i trio iz engleske Premijer lige – golmana Ričarda Kingstona, Džona Mensaha i Džona Pejntsila. Milovan Rajevac imao je smelosti da se uhvati u koštac sa velikim izazovom. Srbin ima veliku podršku Saveza, igrača i navijača zbog načina na koji je Ganu odveo na SP.

Gana, predvođena Ratomirom Dujkovićem, bila je hit na SP u Nemačkoj. U četvrtfinalu izgubili su od Brazila (0:3), a na tom Mundijalu bili su najmlađa ekipa, sa prosekom od 24 godine starosti.

Izvor: Kurir