„Orlovi“ danas lete put Južne Afrike s jasnim ciljem, „za početak proći grupu, a posle šta bog da“. Puleni selektora Radomira Antića veruju da se promenljive igre iz pripremnog perioda neće ponoviti i da će se slika moćnog tima iz kvalifikacija vratiti već na premijeri sa Ganom.

Levo krilo našeg nacionalnog tima Milan – Lane Jovanović je optimista pred iskušenja koja očekuju reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu.

– Nema razloga za brigu. Istina, posle prve dve pripremne utakmice u vazduhu se osećalo nezadovoljstvo. Niko to nije javno pominjao, ali nedostajale su nam pobede, golovi. Protiv Kameruna smo prekinuli taj golgeterski post. Na generalnoj probi tempirali smo da damo baš gol više od protivnika i sa pobedom krenemo na Mondijal – kaže Jovanović.

Budući napadač Liverpula smatra da naša reprezentacija u prethodnim pripremama nije pokazala ni deo repertoara iz kvalifikacija.

– Čini mi se da smo u prethodnim utakmicama previše brzo hteli da damo gol i da smo pokušavali individualnim akcijama da rešimo meč. Mi imamo kvalitetne igrače koji to mogu da urade, ali mislim da je mnogo bolje da igramo strpljivo, iscrpimo protivnika, kao što smo to učinili na primer u kvalifikacijama protiv Rumunije. Tada dolazi do izražaja naša snaga i verujem da ćemo već protiv Gane biti oni stari – dodao je Jovanović.

I njegov kolega iz odbrane Branislav – Bane Ivanović smatra da je recept za osminu finala na Mondijalu povratak igri iz kvalifikacija.

– Uvek ima razloga za brigu, ali i za zadovoljstvo. Na poslednjem meču primili smo tri gola i to sve zbog pada koncentracije. Takve stvari su nedopustive i siguran sam da nam se na Mondijalu neće ponoviti. Do prve utakmice potrudićemo se da popravimo sve greške koje smo pokazali na prethodne tri utakmice. U subotu uveče smo se ponovo uverili da iza nas stoji cela nacija.

Žigić: Nećemo razočarati

Karikatura fudbalera Srbije (Zigic)

Ni najvišem igraču našeg tima Nikoli Žigiću ne fali optimizma.

– Jesmo malo lošije igrali na početku priprema, ali evo protiv Kameruna je proradio i napad. Greške koje smo pravili na prva tri meča nećemo ponavljati i uveren sam da će na Mondijalu već na prvoj utakmici protiv Gane sve biti mnogo bolje. Imali smo fantastičan ispraćaj u Beogradu, narod nam je pokazao da nam veruje i znamo šta se od nas očekuje, a mi ćemo dati sve od sebe da ta očekivanja ispunimo – poručio je Žigić.

Izvor: Blic

Povezane vesti