Fudbaler Juventusa Miloš Krasić nalazi se na petom mestu liste najboljih pojačanja u Seriji A po izboru poznatog sajta „Goal.com“.

Milos Krasic prosljavlja gol protiv Rome, April 2011

Italijanski fudbal je doživeo dosta promena u pauzi između sezona 2009/10 i 2010/11, a u moru transfera su se najbolje snašli Milan i Napoli, koji su smenili Inter na vrhu.

Velike ambicije u ovoj sezoni imao je i Juventus, koji je u prvom delu sezone izgledao kao ekipa koja može da se umeša u borbu za vrh. Ključni čovek u buđenju „stare dame“ bio je reprezentativac Srbije Miloš Krasić, koji je stigao iz CSKA Moskve za 15 miliona posle napornih, višemesečnih pregovora.

„Paralele koje se vuku između Krasića i bivše zvezde Juventusa Pavela Nedveda ne završavaju se samo na fizičkoj sličnosti i plavoj kosi. Krilni igrač je brzo postao najefektniji igrač ekipe. Njegovi eksplozivni prodori nisu uvek donosili željeni rezultat, ali osam golova, uključujući i het trik na meču sa Kaljarijem ukazuju na odličan posao koji je obavio srpski internacionalac“, piše Goal.com.

Prvo mesto na listi zauzima heroj Napolija, fantastični golgeter Edinson Kavani, koji je u Seriji A postigao 25 golova uz tri het-trika, a u Ligi Evrope je dodao još sedam pogodaka.

Sledi Milanove akvizicije Kevin Princ Boateng i Zlatan Ibrahimović, a bolje od Krasića je plasiran još samo Laciov dragulj kupljen od Sao Paola Anderson Ernanes.

Najveća pojačanja u Seriji A po izboru sajta Goal.com:

1. Edinson Kavani (Napoli iz Palerma za 16 miliona evra)
2. Kevin Princ Boateng (Milan iz Đenove za 3 miliona, suvlasništvo)
3. Zlatan Ibrahimović (Milan iz Barselone za 25 miliona)
4. Anderson Ernanes (Lacio iz Sao Paola za 13,5 miliona)
5. Miloš Krasić (Juventus iz CSKA Moskve za 15 miliona)
6. Fabio Kvaljarela (Juventus iz Napolija za 4,5 miliona, pozajmica)
7. Mark van Bomel (Milan iz Bajerna za 500.000)
8. Gaston ramirez (Bolonja iz Penjarola za 5,5 miliona)
9. Pablo Armero (Udineze iz Palmeirasa za 1 milion)
10. Đampaolo Pacini (Inter iz Sampdorije za 15 miliona)

Izvor: BlicSport