Turbulenta 2010. je iza fudbalske reprezentacije Srbije, a sledi godina izazova u kojoj momci u crveno-plavim dresovima moraju da prevaziđu sebe ukoliko žele da se domognu EP u Poljskoj i Ukrajini.

Taj cilj u ovom trenutku izgleda kilometrima daleko, jer „orlove“ očekuje šest kvalifikacionih utakmica, a svaka će biti kao da je u pitanju finale. Samo četiri boda iz četiri meča, što je donelo tek pretposlednje mesto u Grupi C, čini situaciju potpuno beznadežnom i ne ostavlja prostora za bilo kakvu kalkulaciju. Dakle, traže se samo POBEDE!

Zagrevanje za buduće izazove zakazano je već za februar. Srbija u prijateljskom meču odlazi na noge Izraelu, gde će podešavati nišanske sprave koje su zakazale još na afričkom tlu. U martu „orlovi“ će na „Marakani“ dočekati Severnu Irsku u prvom finalu na putu ka EP, ali neće imati podršku publike (suspenzija zbog prekida u Đenovi). Posle toga sledi drugo finale u gostima protiv Estonije. Potom pauza do septembra, a onda gostuju Severnoj Irskoj, pa dočekuju Farska ostrva. Ukoliko sve prođe kako treba, u oktobru slede dva velika finala sa najvećim konkurentima – Italijom i Slovenijom.

sportal.rs