Selektor omladinske fudbalske reprezentacija Srbije Dejan Govedarica izjavio je da je plasman Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina veliki uspeh.

Dejan Govedarica, trener omladinske reprezentacije Srbije u fudbalu sa trenerom Stanojevicem

On je rekao da je od momenta kada je preuzeo reprezentaciju shvatio da ekipa poseduje posebnu snagu i da je verovao igračima i posle neuspeha na startu kvalifikacija.

„Teško je vratiti se posle kikseva i primljenih golova, koji nije trebalt da se dogode. Mislim da igraju napadački fudbal, stvaraju dosta šansi i u ovom uzrastu ne postoji ekipa kojoj ne mogu da daju gol“.

On je dodao da naši omladinci mogu sa svakim protivnikom da se nadigravaju, jer je reč o dobrom kolektivu u kojem svih 20 igrača može da odgovori taktičkim zamislima.

„Zbog dobre atmosfere i drugarstva nikada nemam dilemu ko će da igra i da li će se neko ljutiti ukoliko ne bude u timu. U reprezentaciji se svi dobro slažemo i to se vidi na terenu“, rekao je selektor Srbije.

Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina biće održano u Rumuniji od 20. jula do 1. avgusta, a svi učesnici biće poznati tek 5. juna.

„Teško je organizovati pripreme, jer su u toku završnice prvenstva širom Evrope. Početkom jula počećemo pripreme i u zavisnosti od ekipa koje se ne budu plasirale na šampionat, odigraćemo probne mečeve“, naveo je Govedarica.

On je istakao da su igrači Srbije do 19 godina u rangu njihovih vršnjaka iz Evrope, a da će za odlazak na finalno takmičenje konkurisati i Đuričić, Vitas i Rogač.

Izabranici Dejana Govedarice su u Sarpsborgu, u posljednjem trećem kolu drugog kruga kvalifikacija, savladali domaću selekciju Norveške rezultatom 3:0, a sva tri gola postigao je Nenad Lukić.

Naša selekcija je trenutno prva u grupi, sa istim brojem bodova kao i Vels i Norveška, ali sa boljim medjusobnim skorom.

IZVOR: B92, BETA | ČŽ