Broj sprskih fudbalera u Olimpijakosu mogao bi lako da se podigne! Grčki mediji pišu da je novi trener Atinjana, Portugalac Leonardo Žardim, zainteresovan da njegovom timu priključi Nemanju Matića, srpskog reprezentatvca, trenutno na platnom spisku Benfike.

Nemanja Matić u Olimpijakosu

Grci bi želeli da Matića dovedu prvo na jednogodišnju pozajmicu po čijem bi isteku, naravno ako pouzdani vezni igrač opravda očekivanja, otkupili njegov ugovor.

Prošle sezone Matić je igrao sasvim solidno uz korektnu minutažu u prvenstvu, kupu i Ligi šampiona, ali je uglavnom sa klupe ulazio u igru. Odigrao je 16 utakmica i postigao jedan gol. Međutim, sigurno je da ga sve manje zadovoljava uloga epizodiste koju ima u Benfici pa bi u potrazi za statusom startera vrlo lako mogao da odabere sredinu gde će imati više prostora da iskaže nesporan kvalitet koji poseduje.

Matić je u svoju karijeru počeo u Kolubari a nastavio u Košicama, Čelsiju, Vitiseu i Benfici.

Ukoliko bi se odlučio za selidbu u Atinu naišao bi na veliku srpsku družinu, Pantelića, Fejsu, Kataija i Gulana koji je trenutno na probi i trebalo bi da potpiše ugovor po povratku sa priprema.

(Miloš Mirković, Beli Orlovi)