U Grčkoj je odigran jedan od dva najveća derbija u toj zemlji – solunski. PAOK je u paklu svog stadiona Tumbe dočekao Aris, gosti su vodili, na kraju je bilo nerešeno 1:1. Iskusni Vlada Ivić je u četvrtak igrao ceo meč u Ligi Evrope protiv neugodnog irskog Šamroka, pa je ovu, za PAOK-ove navijače najvažniju utakmicu uz naravno onu sa Olimpijakosom, počeo sa klupe i u nastavku ušao na teren. Kad smo kod ekipe iz Pireja, u njoj ima sve manje mesta za Marka Pantelića, nije ulazio u igru u duelu sa Panioniosom, njegov saigrač Ljubomir Fejsa je povređen.

OFI je dobio favorizovani AEK (3:1), Željko Kalajdžić je igrao od prvog do poslednjeg minuta, Aleksandra Kataija nije bilo u protokolu.

 

 

U Poljskoj, Legija je dobila Viđev sa 2:0, srpski tandem Miroslav Radović – Danijel Ljuboja je sve vreme bio na zelenom polju ali se nisu upisali u strelce. Ivica Iliev je “odigrao puno radno vreme“ za ekipu za koju nastupa, Vislu, Milan Jovanić je bio na klupi, Marko Jovanović na tribinama. Zagleblje Bojana Isailovića je dobilo Koronu Aleksandra Vukovića sa 3:1. Dimitrije Injac nastupio je za Leh.

 


 

U Izraelu naši igrači polako preuzimaju glavne uloge. Hapoel Akra je deklasirala Hapoel Hišon 3 prema 0, Stefan Šćepović postigao je drugi, a Aleksandar Davidov (na pozajmici iz Partizana) treći. Nebojša Marinković dobio je priliku u nastavku. Njegov brat Nenad razigravao je svoje saigrače u Bnei Jehudu, ali su ipak izgubili.

 

Aleksa Ivanović