Na sve glasnije najave da će Nemanja Vidić otići kod Žozea Murinja u Real Madrid, vlasnici Mančester junajteda i menadžer Aleks Ferguson nameravaju da reaguju na svoj način. Engleski „Gardijan“ u petak je objavio da će srpskom defanzivcu biti ponuđen nov ugovor, koji će ga – ukoliko potpiše – podići u grupu najskuplje plaćenih fudbalera na Old Trafordu.

Nemanja Vidic tokom utakmice protiv Novog Zelanda, 29 maja 2010

Ugledni dnevnik navodi da se pred Vidića (28) sprema ponuda po kojoj bi njegova nedeljna zarada skočila sa 70, na 90 hiljada funti nedeljno, odnosno 106 hiljada evra.

Sadašnji ugovor, po kojem Vidić zarađuje oko 83 hiljade evra sedmično ističe za dve sezone, a novi ugovor trebalo bi da važi najmanje do 2014. godine.

Prethodnih dana, upitan o tome da li je Vidić zaista povezan sa transferom u Real Madrid, Ferguson je nevoljno odgovorio: „Ne znam ni sam…“

Usledilo je pitanje: „Da li će Srbin biti igrač Junajteda naredne sezone?“

„Verujem“, još kraće je odgovorio Ferguson.

Engleski novinari ovim povodom još nisu uspeli da dobiju komentar Nemanje Vidića, koji se uz Tijaga Silvu iz Milana pominje kao trenutno najpoželjnije pojačanje u mislima Žozea Murinja, bar kada je odbrana Reala u pitanju.

Ferguson je u prošlosti umeo surovo da se obračunava sa igračima koji nisu jasno i glasno govorili da su privrženi Mančester junajtedu, a samo je Real Madrid odveo nekolicinu zvezda sa Old Traforda, od Dejvida Bekama, preko Ruda van Nistelroja, do Kristijana Ronalda prošle sezone.

Povezane vesti