Mediji zemalja koje će da igraju na predstojećim kvalifikacijama za SP sa Srbijom, nisu dali previše pažnje utakmici Španija – Srbija, dok su hrvatski mediji ocenili da je Španija lako „izašla na kraj“ sa Srbijom.
Hrvatski mediji najviše posvetili pažnje Srbiji i Španiji, ostali samo rezultat napisali.

Hrvatski portal vecernji.hr ocenjuje da Srbija nije stvorila nijednu ozbiljniju priliku da ugrozi gol Kasiljasa. Deo teksta sa sajta vecernji.hr

Inače, utakmicu je obeležila gotovo totalna dominacija naših protivnika na Euru, Španaca, a Srbi u 90 minuta nisu stvorili ni jednu ozbiljniju priliku da ugroze golmana Kasiljasa.

Portal index.hr je dao nešto drugačije viđenje utakmice.

Visente Del Boske je na teren poslao ekipu u nešto izmenjenijoj formaciji, a priliku su dobili igrači koji tek moraju da izbore mesto na EP. Španija je izgledala prilično dobro u velikom delu utakmice, a posed lopte je tradicionalno bio na njihovoj strani. Na kraju je iznosio astronomskih 70 odsto, što je ipak preterano s obzirom na odnos snaga, posebno u prvom poluvremenu, kada je Srbiji i poništen gol zbog ofsajda – navodi, između ostalog, index.hr.

Škotski i Belgijski mediji su vest o utakmici Španija – Srbija preneli u sklopu rezultata ostalih prijateljskih utakmica dok mediji u Makedoniji veličaju remi Makedonije sa Portugalom.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)