Mnogo je onih koji se ne slažu sa uveravanjima čelnika FIFA i vlasti u Južnoj Africi da će tokom Mondijala učesnicima i navijačima iz celog sveta biti garantovana sigurnost. Bezbednost je svakako najveći problem sa kojim će se suočiti organizatori, a priča hrvatskog hokejaškog trenera Bruna Zajeca, ne ide im u prilog.

Treba ubiti onoga ko je Južnoafričkoj Republici dodelio organizaciju Svetskog prvenstva! Nigde u svetu nisam video toliko kriminala koliko ga ima tamo. Ne bih želeo biti baba vračara, ali bojim se da to takmičenje neće proći bez 100 mrtvih, izjavio je Bruno Zajec, bivši hokejaš zagrebačkog Medveščaka, koji je jedno vreme bio trener hokejaša Južnoafričke Republike.

Zajec upozorava na bande, za koje, kako kaže, nema leka.

Bio sam tamo dva puta po mesec i po dana i mislim da je to dovoljno da se shvati o kakvom je okruženju reč. Te bande idu čoporativno, poput hijena. Samo te napadnu, ubiju, opljačkaju. Nema tog suzavca, ali ni pištolja koji bi ti pomogao. I ako misliš da si siguran, mogao bi nadrljati. Jer sigurno ne možeš pogoditi ko je taksista, a ko nije. A pogotovo će takvih situacija biti tokom Svetskog prvenstva. Bojim se da nas čeka krvoproliće. Najviše se bojim za gledaoce. Jer ako ti auto crkne na putu, bolje da se sam ubiješ, zaključio je hrvatski hokejaški trener.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti