Za četiri sezone, Aleksandar Ignjovski je prošao kroz put od kadetske do A selekcije a sjajne igre u Verderu približile su ga prvo Radovanu Ćurčiću na Kiparskoj turneji a sada je na meti Siniše Mihajlovića.

Ignjovski smatra da


Izdanak škole OFK Beograda nametnuo se kao pravo osveženje u reprezentaciji pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Kako sam se pokazao videćemo kad selektor Mihajlović objavi spisak kandidata za meč sa Irskom – uz osmeh odgovara Ignjovski. – Junska turneja je bila specifična, preko 30 igrača za tri jaka rivala i mislim da smo uprkos porazima prikazali određeni kvalitet. Selektor je kroz utakmice, ali i rad na treninzima, stekao uvid u kvalitet igrača i sad je na njemu da formira tim i odredi način igre. Moj utisak je da „orlovi“ mogu da dolete do Brazila.

Ignjovski je sa turneje poneo pozitivne utiske i po njemu je reprezentacija Srbije nadigrala Švedsku, protiv Španije bili dobri do 60. minuta a sa Francuzima smo podbacili u prvom poluvremenuu.

Šveđane smo uglavnom nadigrali, protiv Španije smo se dobro držali 60 minuta, jedino smo podbacili možda u prvom poluvremenu duela sa Francuzima. A, sve to u kombinovanom sastavu i novom sistemu i sa samo nekoliko treninga.

Novi sistem igre je sačekao Ignjovskog i u Verderu u kojem Ignjovski igra na poziciji levog veznog.

Sada igramo sa zadnjim veznim kao korektorom i četvoricom veznih igrača i jednim špicem. U tom sistemu igram, bar zasada, levog veznog i rotiram se sa Hantom.

Naš reprezentativac je trenutno u postavi koja igra u drugom poluvremenu, trener Šaf kaže da je Ignjovski igrač od poverenja.

Trener je taj koji odlučuje, moje je da radim maksimalno i igram što bolje. Za sada sam u tim rotacijama alternativa Hantu, ali i Bargfredeu na mestu korektora. Prošle sezone sam igrao i beka, sve u veznom redu, tako da sam navikao na česte promene mesta i sistema igre. Važno je da sam zdrav i fizički odlično pripremljen. Duga je sezona, ne brinem ni za mesto u timu, ni za minutažu – jasan je Ignjovski.

Verder je u ovom prelaznom roku renovirao tim, otišao je „kostur ekipe“ – Pizaro, Naldo, Vize, Marin a došli su Elia, Selasije i Petersen.

Mislim da smo najmlađa ekipa u Bundesligi jer su svi osim Frica starosti do 25 godina. Izgubili smo sigurno na iskustvu i kvalitetu, ali smo brži, mobilniji. Teško mi je da ocenim kvalitet dok ne počnemo da igramo takmičarske mečeve.

Verder u novoj sezoni u prvom kolu (24.avgust, 20:30) gostuje Borusiji iz Dortmunda dok se u drugom kolu (1. septembar, 15:30) igraju protiv Hamburga na svom stadionu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)