Pozitivan, vedar, nasmejan čak i kada je suočen sa problemima u klubu, optimizam čini se nikada ne napušta Milana Jovanovića, bar kada je reprezentacija u pitanju.

Prazan stadion Marakane, Srbija-Severna Irska

– Utakmica sa Severnim Ircima odigrana je u specifičnim okolnostima. Teren je bio izuzetno loš, što je odgovaralo protivniku, koji se branio. Uz sve to gosti su imali podršku navijača, a mi ne – istakao je Milan Jovanović.

Koliko je bilo teško igrati pred praznim tribinama i gde ste našli motiv?

– Bilo je izuzetno teško. Prazan stadion, gubimo, bez podrške. Sve je nekako bilo protiv nas. Uspeli smo da prevaziđemo sve, da se vratimo u igru i pobedimo. Ko zna šta bi bilo da je stadion bio pun, možda bi publika bila faktor opterećenja.

Dugo niste igrali, da li ste zadovoljni, utisak je da ste se uželeli lopte?

– Zadovoljan sam igrom. Iskreno, verovao sam u preokret, mada priznajem malo sam se uplašio da ne počnemo da srljamo, posle vođstva Iraca.

Igrali ste u špicu sa Markom Pantelićem, da li vam odgovara nova uloga?

– Nije mi strana. Drugog napadača sam igrao u Standardu po dolasku u klub. Odgovara mi da budem napred, jer imam više slobode. Kod Klementea sam i počeo kao napadač.

Koliko vama na psihološkom planu znači povratak u reprezentaciju, obzirom da ne igrate u Liverpulu?

– Iskreno dolazak u reprezentaciju mi mnogo znači i zbog klupskog statusa. Uplašio sam se u jednom trenutku da je granica blizu, da je kraj karijere. Dokazao sam sebi da mogu još mnogo, polako vraćam i samopouzdanje. Iskreno prijatno sam i sebe iznenadio.

Izvor: Zurnal.rs