Pošto nije prisustvovao konferenciji za novinare na kojoj je potvrđen njegov ostanak na klupi srpske reprezentacije, selektor Radomir Antić domaćoj javnosti obratio se putem intervjua za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Antic i Stankovic, ispracaj

Međutim, u tom intervjuu selektor Antić nije rekao ništa novo, niti nešto što već nismo čuli od njega u ranijim izlaganjima.

– Od dolaska na funkciju selektora reprezentacije sopstvenu odgovornu ulogu u srpskom fudbalu shvatio sam kao veoma afirmativnu. Nikada nisam imamo ni najmanju dilemu. Iza nas je buran period i svima nama kojima je stalo do reprezentacije Srbije je ujedno i obaveza da ukupnu atmosferu pretvorimo u pozitivan ambijent. Svako od nas treba da bude svestan sopstvene uloge i status kvo nije put kojim treba da nastavimo! Potpuno je jasno da bez kompletno dobrog ambijenta oko nas ne možemo da ostvarimo postavljene ciljeve, rekao je Antić.

Selektor Antić je govorio i o obavljenom u periodu između dva velika takmičenja – učešću na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i početku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, utvrđenim zaključcima i postojećoj bazi za budućnost:

– Zajednički smo analizirali urađeno i prikazano kako tokom kvalifikacija za Južnu Afriku, tako i postignuto na samom Svetskom prvenstvu. U naredni ciklus ulazimo sa jednim ogromnim iskustvom koje će nam puno značiti. Naš model rada ne trpi improvizaciju bilo kakve vrste i tim putem nastavljamo dalje. Do dogovora dolazimo na principu povratne komunikacije, po kojem svaki igrač i član Stručnog štaba zna šta mu je činiti tokom utakmica. Takođe, dve godine zajedničkog rada i formirana homogena grupa svakako predstavljaju naše prednosti uoči novog takmičenja. Kontinuitet i prosek godina tima daju nam za pravo da budemo optimisti.

Antić je potvrdio da postoje problemi sa povredama pojedinih igrača, ali nije objasnio da li se radi o novim problemima ili već onim poznatim sa Kolarovim, Dragutinovićem i Jankovićem.

– Suočeni smo sa nekoliko problema u danima koji prethode početku kvalifikacija. Međutim, ni do sada nijedan problem nismo rešavali suzama niti smo od njih pravili negativnu atmosferu. Tako će da bude i dalje. Snagom grupe krenućemo ka ostvarenju zajedničkih ciljeva. Ovom prilikom želeo bih da poželim uspešnu operaciju i oporavak Aleksandru Kolarovu, kao i da izrazim zadovoljstvo načinom oporavka Ivice Dragutinovića i Boška Jankovića.

Antić je na kraju dodao:

– Zahvaljujem se narodu na velikoj podršci koju smo imali u proteklom periodu i pozivam sve da ponovo ulože poverenje u nas, uveren da ćemo se odužiti na najbolji način. Ponavljam, do autoriteta se dolazi rezultatima, ali će sadržaj igre i ponašanje igrača u dresu najboljeg nacionalnog tima za mene i dalje ostati prioriteti.

Povezane vesti