Na sednici IO bilo 20 tačaka: igraće se dva meča polufinala Kupa, pitanje je da li će svi početi prvenstvo. Kao što reče potpredsednik Dragoljub Vukadinović, FSS se vratio u normalne tokove:

„Zaboravili smo sve – i penal i Australiju i Svetsko prvenstvo“.

Zato je na sednici Izvršnog odbora, održanoj u sredu, osim priče o selektoru Radomiru Antiću, bilo 20. tačaka na dnevnom redu.

„Pozitivno smo poslovali u prvoj polovini godine. U plusu smo 1.600.000 evra, ali nam nisu još ispostavljeni svi troškovi sa Mundijala“, rekao je Laković i dodao da će bar milion biti preusmeren na izgradnju „Kuće fudbala“.

IO je odlučio da promeni propozicije takmičenja u Lav Kupu Srbije.

„Igraće se po dva polufinalna meča, a u prethodnoj fazi takmičenja srpskoligaši i članovih nižih liga obavezno će biti domaćini“, dodao je Laković.

Pitanje je da li će svi klubovi početi takmičenja.

„Izvršni odbor je naložio disciplinskim komisijama Superlige i Prve lige da suspenduju sve klubove koji imaju dugovanja prema igračima, trenerima… Rok za izmirenje svih dugova je 5. avgust. Imamo uverenje da će do tada sve biti rešeno“.

Ima još novina…

„Komisija za žalbe FSS preuzima sve ingerencije Superlige i Prve lige u drugom stepenu“.

Takođe, određene su i sudije za Superligu (24 glavnih i 26 pomoćnika) i Prvu ligu (32 glavna i 36 pomoćnika).

IO nije diskutovao o krizi u Fudbalskom savezu Beograda.

„Informisani smo o krizi u FSB. Ako u skorije vreme ne bude rešena, mi imamo statutarne instrumente da reagujemo“.

Mundijal je završen, pred reprezentacijom su nove obaveze. „Orlovi“ sa Grcima igraju prijateljski meč, 5. avgusta u Humskoj, a 3. oktobra počeće kvalifikacije. Srbi tada gostuju na Farskim Ostvrima.

„Imamo problem oko smeštaja, jer su svi hotelski kapaciteti puni. Međutim, već smo obavestili UEFA, a i Farani su poznati kao dobri domaćini i sve će uskoro biti rešeno“.

Laković je izrazio i zadovoljstvo odzivom gradova za projekat sanacije sportskih objekata, koji će sprovesti FSS u saradnji sa Vladom Srbije i ministarstvima za sport i omladinu i planiranje i zaštitu životne sredine.

Povezane vesti