Mesto okršaja je poznato, na njega su stigli i fudbaleri Srbije, stadion u Nelspruitu čuvan „žirafama“ koje drže njegov krov i tribinama koje podsećaju na zebrine šare mesto su gde će „orlovi“ i „sokerusi“ odlučiti ko će ići u drugi krug ovogodišnjeg Svetskog prvenstva.

Posle samo pola sata leta u udobnom Erbasu A319 naša selekcija stigla je u Nelspruit, omanji gradić na severoistoku Južne Afrike koji broji samo 250.000 stanovnika, ali ima i jedan od najlepših stadiona ne samo u ovoj zemlji već i šire. Teren na ovom prelepom zdanju našao se takođe „na udaru“ posle utakmice između Italije i Novog Zelanda, ali su domaćini uz korišćenje već spominjanih lampi za grejanje uspeli da ga dovedu u normalno stanje.

Nakon izlaska na teren naši igrači su istakli da je podloga nešto tvrđa nego što je to bilo uobičajeno na drugim terenima ovde u Južnoj Africi, ali da je teren svakako više nego adekvatan za sutrašnji duel. Svi naši reprezentativci trenirali su punom snagom tako da će selektor Radomir Antić još jednom imati na raspolaganju sve igrače.

Kao što smo napomenuli u našem direktnom uključenju sa treninga u Nelspruitu, na putu iz Johanezburga sreli smo nekoliko automobila sa srpskim obeležijima. U pitanju su naši ljudi koji žive i rade u Južnoj Africi i koji su se već uputili na Nelspruitu. Kako smo od njih saznali, najveći broj naših navijača iz Johanezburga i okolnih gradova stići će u Nelspruit na sam dan utakmice, a tu će naravno biti i grupa navijača koja je ovde doputovala iz Srbije.

Izvor: SportskaCentrala