Italijanski mediji kao da nisu previše iznenađeni neredima na tribinama uoči duela između Italije i Srbije zbog kojih je odložen početak meča, a kasnije i prekinut susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Neposredno pred početak susreta nekoliko navijača se popelo na zaštitnu ogradu i nasilnički je pokidalo zaštitnu mrežu oko „kaveza“ gde je smešteno oko 1600 srpskih navijača.
Usledilo je paljenje baklji i bacanje petardi ka navijačima Italije, a u jednom trenutku je spaljena i zastava Albanije.
Igrači su se uputili u svlačionice, a nakon pola sata zakašnjenja utakmica je konačno počela i posle sedam minuta prekinuta jer su huligani nastavili sa bacanjem baklji na teren.

Slike sa stadiona

no images were found

„Gazeta delo Sport“ kratko je preneo „Ultrasi prave haos“, dok je „Kalčomerkato“ malo kritičniji sa naslovom „Srbi pustili Ultrase“ i pišu kako je atmosfera na stadionu Luiđi Feraris apsurdna.

„La Republika“ piše o kompletnom slučaju i navodi da su tokom dana huligani gađali policiju flašama u centru Đenove, a spominje se i napad na Vladimira Stojkovića zbog kojeg ga nije bilo na golu. Italijanski „Eurosport“ napisao je da je situacija potpuno neverovatna jer navijači Srbije divljanjem ne dozvoljavaju da meč počne.

Na sajtu „Tutomerkata“ stajala je slika srpskih navijača uz naslov „NE IGRA SE“.

Italijanski mediji navode da su srpski huligani nerede pravili i u samom gradu pred početak meča. Navodno su demolirali nekoliko radnji, pisali grafite na spomenicima kulture i sukobili se sa policijom.

Divljanje srpskih navijača zauzelo je centralno mesto i na poznatom fudbalskom portalu „goal.com“.

Povezane vesti