Branislav Ivanović nije potpisao novi ugovor sa Čelzijem do 2016. godine po povratku iz Tel Aviva, kako su javili ponosno iz londonskog kluba u četvrtak.

Branislav Ivanovic

Urađeno je to ranije, a srpski reprezentativac je posle nekoliko meseci pregovora pristao da stavi paraf na papir. Iako je bio na meti mnogih velikih evropskih klubova, reprezentativac Srbije odlučio je da ostane u Londonu.

– Ugovor sam potpisao još ranije u nedelju 6. februara. Promocija je bila planirana posle utakmice sa Liverpulom, ali kako smo izgubili taj meč, onda su ljudi iz kluba odustali, jer i nije bio momenat za tako nešto. Po povratku iz Izraela, napravljena je zvanična konferencija i tada je ozvaničen nastavak saradnje – ističe Branislav Ivanović, reprezentativac Srbije.

U narednih pet godina srpski as nosiće dres Plavaca, što bi moglo da znači da će karijeru završiti u Londonu.

– Voleo bih da odradim ceo ugovor u Čelziju, za kasnije ću videti. Kad mi istekne saradnja imaću 32 godine, nadam se da ću ako me zdravlje posluži moći da odigram negde još dve ili tri godine.

Za srpskog asa, bilo je zainteresovano nekoliko klubova, čak se spominjao i odlazak u Italiju.

– Navikao sam se već na Premijer ligu i od samog početka pregovora za nastavak saradnje isticao sam da bih voleo da ostanem u Čelziju. Prija interesovanje drugih klubova, ali je meni zaista dobro u Londonu.

Ivanović je po dolasku u Čelzi, čeka da zaigra u startnih jedanaest skoro godinu dana, a danas se bez njega ne može zamisliti tim Karla Anćelotija.

– Čekao sam dugo da se ustalim u prvom timu. Išao sam postepeno korak po korak. Bio sam optimista i kad me nije bilo u prvom planu. Dočekao sam svojih pet minuta i danas sam tu gde jesam.

U Čelziju Branislav Ivanović u poslednje vreme više igra na poziciji štopera, nego desnog beka. Na početku meča sa Izraelom bili su primetni mali problemi što je priznao i sam defanzivac Srbije.

– Igrao sam baš dosta utakmica u poslednje vreme u centru. Posle Liverpula, Izrael mi je prvi meč gde igram na mestu desnog beka. Potrebne su mi dve-tri utakmice da uđem u pravi ritam. Bilo je dobrih strana, ali i loših, bitno je da se izvuku pozitivne stvari iz utakmice u Tel Avivu.

Ponovo Srbija nije bila kompletna, izostali su Stanković, Vidić i Žigić, to može da pretstavlja problem pred odlučujuće utakmice u martu.

– Ovo okupljanje nam je više značilo u smislu da upoznamo selektora, njegove zahteve, da vidim konkretno šta on želi i očekuje od nas. Kad budemo kompletni delovaćemo kao prava ekipa, saželjom da pobedimo Severnu Irsku.

Iako su ih svi otpisali, svi reprezentativci Srbije su optimisti pred nastavak kvalifikacija?

– Mnogo toga zavisi od prve utakmice u martu. To je ono što će dati pravu sliku. Daj Bože da pobedimo, jer ćemo samo tako imati šansu da se uključimo za vrh tabele i poziciju koja nas vodi na PE – zaključio je Ivanović.

Izvor: Sportski Žurnal