Branislav Ivanović prvi je stigao na pripreme reprezentacije Srbije u Kovilovu. Defanzivac Čelsija imao je i te kako uspešnu sezonu sa Čelsijem (šampion Engleske i osvajač FA kupa), ali ne priznaje umor, jer je Svetsko prvenstvo na pragu.

Branislav Ivanovic u dresu Srbije

– Vlada veliko interesovanje, ali radimo ozbiljan posao i moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Treba da budemo onakvi kakvi smo bili u kvalifikacijama, da pokušamo da ispravimo neke greške i podignemo kvalitet naše igre. Svi su zaboravili na umor i spremni smo u glavama za ono što nas očekuje. Uspeh sa Čelsijem sigurno će mi doneti veće samopouzdanje, ali to ne mora ništa da znači, pošto je važno da delujemo kao ekipa, a ne kao pojedinac – rekao je Ivanović.

Mislim da će Balak biti spreman za Mundijal

Desni bek Srbije pauzirao je sedam dana kako bi dodatno sanirao povredu kolena i očekuje da će sve biti u redu do početka Mundijala. Pre toga važno je da se niko ne povredi u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Novog Zelanda, Poljske i Kameruna.

– Ne postoje prijateljske utakmice, sve se računa. Pobede donose samopouzdanje, a u tim utakmicama može da se radi i na taktičkom uigravanju. Novi Zeland će imitirati Australiju, s obzirom da imaju sličan stil igre, a Kamerun će izigravati Ganu. Mundijal za nas praktično počinje od Novog Zelanda. Obećanja ne želim da dajem, jedino da ćemo na terenu pokazati koliko vredimo i da ćemo ići stepenicu po stepenicu.

Ivanović se rastao sa Balakom i Esijenom u Čelsiju, a možda će se sastati na terenu u Južnoj Africi i to jedan protiv drugog.

– Poželeli smo jedan drugom sreću i prolazak u drugi krug. Mislim da će Balak biti spreman za Mundijal, a koliko sam pričao sa Esijenom mislim da neće biti spreman – otkrio je Ivanović.