Srpska odbrana je oslabljena za najboljeg defanzivca na svetu – Nemanju Vidića. Naš štoper neće igrati u meču protiv Italije zbog žutih kartona, pa će ga na mestu komadanta odbrane zameniti Branislav Ivanović.

Ivanović je spreman za ovakvu ulogu, posebno je spreman da zaustavi Kasana, koga mediji ocenjuju kao glavnu pretnju našem timu. Bane ne misli tako!

On zna koliko je Kasano dobar igrač, ali isto tako zna da će njegovi saigrači učiniti sve da ga zaustave. On napominje i da zvezda  Sampdorije nije jedina pretnja. On dodaje da su krilni igrači važan šraf svake reprezentacije, pa tako i italijanske.

„Treba videti kako će se ponašati Krišito, smatram da će pomagati Kasanu.  On će pomagati Kasanu, a mi ih moramo zaustaviti sa više igrača. Najbolja odbrana je da ih držimo na njihovoj polovini!“, kaže Ivanović.

Desni bek Srbije veruje u svoj tim, ali ipak nije želeo da prognozira rezultat meča. Zna da Italija ima dosta igrača koji mogu da reše meč, i da upravo zbog toga moraju biti skoncentrisani tokom celog meča.  „Trenirali smo i znamo šta treba da radimo!  Ne sme biti improvizacije!“, zaključuje Ivanović.

Autor: Mirjana Petković