Reprezentativcima Srbije laknulo je nakon osvojena tri boda pred praznim tribinama stadiona Crvene zvezde u duelu sa Severnom Irskom i najavljuju pobedu na gostovanju Estoniji.

Milan Bisevac gazi ledja

Desni bek Branislav Ivanović tvrdi da je bilo bojazni u poluvremenu nakon rezultatskog zaostatka, ali da se na kraju sve dobro završilo po „orlove“.

„Primili smo gol praktično iz jedinog šuta i posle je bilo teško. I bio sam uplašen na poluvremenu, i nisam jer minus od jednog gola donosi određeno opterećenje. Kao i svima, smetalo mi je što smo igrali pred praznim tribinama, zaista je teško i čudno igrati u takvim uslovima. Srećom, uspeli smo da prebrodimo taj problem i pobedimo“, rekao je Ivanović.

Defanzivac Čelsija osvrnuo se i na pobedu Italije u Sloveniji, što je pomoglo Srbiji da se izjednači na drugom mestu sa „janezima“.

„Sigurno je da nam odgovara pobeda Italijana u Sloveniji, ali mislim da treba da se skoncentrišemo na našu igru i rezultate. Pobedom u Estoniji definitivno bismo se uključili u trku za sada za drugo mesto. Nedostajaće nam Stanković i Krasić, ali vraćaju nam se Vidić i Žigić i sa njima dvojicom ćemo pokušati da nadomestimo sve što nam nedostaje“, zaključio je Ivanović.

Milan Biševac i Neven Subotić dostojno su zamenili dosadašnji štoperski par u reprezentaciji Srbije Nemanju Vidića i Aleksandra Lukovića, a defanzivac Valensijena posle meča osetio je olakšanje zbog tri veoma teška osvojena boda u duelu sa Severnom Irskom.

„Osvojili smo veoma važna tri boda. Odigrali smo tešku utakmicu, ali je najvažnije da smo posle svega ostali u trci za Evropsko prvenstvo. Na muci se poznaju junaci, tako gledam na predstojeću utakmicu sa Estonijom, očekujem da pobedimo i sa šest bodova se potpuno uključimo u vrh tabele“, rekao je Biševac.

Mladi golman Željko Brkić smatra da su prazne tribine „Marakane“ dosta uticale na igru „orlova“ u prvom poluvremenu i da je ona bila sve bolja kako je vreme odmicalo.

„Ušli smo u utakmicu na specifičan način, s obzirom na to da nismo navikli na prazne tribine ‘Marakane’. Možda je i to jedan od razloga što smo primili gol, bila je to posledica lančanih grešaka. U nastavku meča smo se trudili da ne obraćamo pažnju na to što nemamo podršku i uspeli da postignemo dva pogotka. U Estoniji će biti isti uslovi i nama i domaćinu, idemo na pobedu kako bismo zaokružili ovaj mini ciklus sa šest osvojenih bodova“, rekao je Brkić.

Karadžić: Važna pobeda, nedostajali su nam navijači

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić zadovoljan je napustio stadion Crvene zvezde posle pobede „orlova“ nad Severnom Irskom od 2:1.

„Veoma teška utakmica i vrlo važna pobeda. protivnik je bio dobar, a mi smo propustili tri prilike u prvom poluvremenu i ušli u drugih 45 minuta sa teretom zaostatka od jednog gola. Selektor Petrović je u poluvremenu izvršio dve dobre izmene, bili smo mnogo bolji i zasluženo smo pobedili. Nadam se da ćemo u Estoniji sa Žigićem i Vidićem biti kompletniji i da će pobeda nad Ircima dobiti potvrdu trijumfom u Talinu“, rekao je Karadžić.

On je dodao i da se na stadionu i te kako osetio nedostatak navijanja što je posledica događaja iz Đenove.

„Nedostajali su nam navijači. Verujem da je ovo poslednja utakmica koju će reprezentacija igrati u ovakvim uslovima jer bi nam definitivno njihova podrška značila“, naglasio je Karadžić.

Izvor: BlicSport