BEOGRAD – Fudbaler reprezentacije Srbije Branislav Ivanović kaže kako veruje da njegov saigrač iz Čelsija Mikael Esjen neće biti spreman za početak Mundijala, dok će Mihael Balak, suprotno očekivanjima, biti u timu Nemačke.

Branislav Ivanovic Srbija

Srbija bi prvi meč na Svetskom prvenstvu, 13. juna, trebalo da igra upravo sa Esjenovom Ganom, ali je Ivanović novinarima na početku priprema „orlova“ u Kovilovu kazao da je iz razgovora sa tim fudbalerom shvatio da će on zbog povrede kolena propustiti barem početak turnira u Južnoj Africi.

– Esjen je jedan od najvažnijih igrača za Ganu, ali koliko sam ja pričao sa njim on neće nastupati- rekao je Ivanović, a potom kazao i da Balakove izjave da će zbog povrede ligamenata članka sigurno propustiti Mundijal ne moraju da budu istinite.

– Moje je lično mišljenje je da će Balak biti spreman – kazao je Ivanović, koji bi sa Balakom mogao da se sretne 18. juna kada će Srbija sa Nemačkom igrati drugi meč turnira.

Poslednju utakmicu u Grupi D Srbija će 23. juna igrati sa Australijom. Prethodno će na pripremama u Austriji odmeriti snage sa Novim Zelandom 29. maja i Poljskom 2. juna, a tri dana kasnije u Beogradu će biti domaćin i reprezentaciji Kameruna.

– Ne postoji prijateljska utakmica kada igraš za reprezentaciju. Sigurno je da se nešto može probati, ali rezultat je svakako bitan, a i nama je potrebno da steknemo to dodatno samopouzdanje. Svetsko prvenstvo za naš počinje duelom sa Novim Zelandom- naveo je Ivanović i dodao: „Svi treba da budemo zajedno, kao što smo i do sada radili. Da budemo koncetrisani na zadatak, da ispravimo neke greške iz prethodnih utakmica i podignemo kvalitet igre. Klubove smo svi zaboravili, posvećeni smo samo reprezentaciji“.

Izvor: BETA