Ivica Osim analizirao Mondijal u Južnoj Africi. Kaže da je reprezentacija Srbije bila nespremna. Iskusni stručnjak je više očekivao od reprezentacije Srbije. Ističe da traženje alibija nije pravi način.

„Čini mi se da je u pitanju klasični balkanski sindrom. Važno je bilo pobediti Nemačku a ostale ko šiša. Pretpostavljam i koji je bio izgovor kada su se vratili u Beograd. Sigurno su rekli: „Šta hoćete, pobedili smo Nemačku“ i to će im biti alibi. Sa takvim pristupom se ne mogu očekivati veliki rezultati.“

Osim je posmatrao pripremnu utakmicu Srbije protiv Novog Zelanda, na kojoj je primetio nedostatak fizičke spreme.

„Na toj utakmici videlo se da nešto ne štima. Nije bilo dovoljno trčanja, a bez tog elementa ne možeš više nikoga da pobediš. Mislim da je upravo to bio najveći problem. I Gana i Nemačka i Australija su ih nadtrčali. Protiv Nemaca su u većem delu imali igrača više, ali se to na terenu nije videlo.“

Osim je još pomenuo da je razočaran igrama Miloša Krasića u Južnoj Africi, a iskoristio je priliku i da čestita Milovanu Rajevcu na uspehu sa reprezentacijom Gane.

Dodao je da nije iznenađen plasmanom dve azijske selekcije u osminu finala, a odao je i priznanje reprezentaciji Španije, koja, po njegovim rečima, igra najlepši fudbal na svetu.

Povezane vesti