Fudbalski reprezentativci Srbije nastavljaju pripreme za premijerni meč na Mondijalu, protiv Gane, na „Loftus“ stadionu u Pretoriji (13. jun, 16.00). Odrađen je i četvrti trening u Johanesburgu, drugi na „Rend stadionu“, a za 12. jun, po propisima FIFA, „orlovi“ će trenirati na poprištu duela sa Ganom.

Dejan Stankovic tokom pres konferencije u Johanesburgu

Ka konferenciji za medije, u hotelu „Sanisajd park“, govorio je kapiten Dejan Stanković, najstariji i najiskusniji član naše najbolje selekcije.

Kapiten naše reprezentacije naglasio je da činjenica da će prvi put na Svetskom prvenstvu zaigrati selekcija Srbije za njega ima posebnu težinu.

– To malo pojačava onu pozitivnu tremu, ali stavlja dozu tereta i odgovornosti, meni posebno – rekao je Dejan Stanković. – Radili smo dosta, uložili mnogo truda, rada, emocija da bismo došli ovde i sada igrali, kao samostalna država, prvu utakmicu. Mnogo puta rekao sam i ponoviću da mi je najveća želja da se vratimo uzdignute glave u Srbiju. I daćemo sve od sebe da tako bude.

O činjenici da će biti prvi kapiten Srbije na Mondijalima i prvi igrač sa naših prostora koji je zaigrao na tri Mondijala, Deki je rekao:

– Prija, prija… Još jedna lepa vest u nizu, ne znam šta bih drugo rekao, ne volim o sebi… da pričam…

O premijeri i duelu protiv Gane, Stanković je rekao:

– Taj meč je prekretnica. Imaš vetar u leđa ako pobediš, otvara se i prostor za kalkulisanje. To je malo finale za nas.

O činjenici da će igrati u Africi i da to donosi ogromnu prednost fudbalerima Gane kad su navijači u pitanju?

– Navikli smo na tuđe stadione, protivničku prednost na tribinama. Eto, najsvežiji primer je iz Alžita gde smo pokazali da nas užarena atmosfera ne sputava da odradimo šta smo planirali – dodao je Deki.

Prvi rival na SP skeniran je do detalja…

– Analiziramo njihove poslednje utakmice. Znamo šta je naša obaveza i zadatak u toj utakmici. Treba pre svega da budemo realni, da ih zaustavimo na putu dokle su se najavili da će stići. Imaju dosta dobrih, brzih igrača, upijamo svaki detalj, memorišemo, pokušaćemo da iskoristimo njihove taktičke greške. Jedan na jedan idu svuda, prave višak, konkretnija su ekipa od Kameruna.

Izvor: FSS