Reprezentativci Srbije su svesni važnosti utakmice protiv Slovenije, odigrali su bezbroj takvih, pa i svaka ova u kvalifikacijama je bila i jeste važna.

Iskustvo ih je naučilo da ne pričaju previše pred utakmice, ali su ipak pred odlazak i po dolasku u Sloveniju ipak davali izjave za novinare.


Milan Jovanović, čovek odluke u onoj utakmici protiv Nemaca na SP, nije se naigrao protiv Italijana. Ušao je tek u drugom poluvremenu, a mnogi očekuju da će biti starter protiv Slovenaca, jer neće igrati Fejsa, a izostaje i Žigić.
Uvek otvoren, Jovanović je izjavio da reprezentacija Srbije zna šta znači pobeda protiv Slovenije, ali isto tako da svi znaju i kvalitet protivnika. On je naglasio da se ove dve reprezentacije dobro poznaju i da će prelomni trenutak biti psihološka srpemnost igrača, a veruje da je taj segment na strani Orlova.
Marko Pantelić, devetka Orlova je neko ko se uvek bez rezerve poklanja reprezentaciji, trči, stvara prostor svojim sunarodnicima, a i sam je čest strelac reprezentacije.
Bez dlake na jeziku, sa emocijama kao i uvek, Pantelić kaže: „Moramo da pobedimo i tu je tačka!“. On je obećao da će svih 11 fudbalera u svakom trenutku na terenu pružati svoj maksimum i uraditi sve da dođu do pobede. On je izjavio da su proteklih dana reprezentativci disali istim plućima, ali da im je sad još potrebna vera navijača do konačne pobede.

Aleksandar Kolarov je bio jedan od najboljih pojedinaca protiv Italije. Ko zna, da na golu Italijana nije bio Bufon,  pri izvođenju onog slobodnog udarca, možda bi rezultat na semaforu glasio Srbija 2- 1 Italija.
Ali, nećemo se vraćati u prošlost. Šta je bilo, bilo je! Sad je najvažnija utakmica i pobeda protiv Slovenije, a Kolarov je jedan od onih koji mogu da donesu pobedu našoj reprezentaciji.
Kolarov priželjkuje da će matirati Handanovića, i napominje da će u toj utakmici „zaboraviti“ i njihovo prijateljstvo!
Bojan Jorgačević je brzo pokupio simpatije navijača, pa čak i preuzeo „jedinicu“ u reprezentaciji, a dobru odbranu demonstrirao je i u utakmici protiv Italije, izuzmemo li onu situaciju iz prve minute.
Upravo o toj prvoj minuti i golu Italijana, Jorgačević je posebno komentarisao.
Kaže da su mnogi izdvojili Slobodana Rajkovića kao krivca za taj gol. On je stao u odbranu svog saigrača i rekao da su Italijani spletom i objeketivnih okolnosti došli do tog pogotka, ali da je najvažnije to što su se ubrzo vratili u igru.
Jorgačević je pred utakmicu sa Slovenijom komentarisao protivničkog golmana, Handanovića. Kaže da je Handanović jedan od boljih svetskih golmana i smatra da će Slovenac ubrzo potpisati neki „veliki ugovor“. Ipak, Jorgačević naglašava da svi imaju mane, pa i Handanović, te se nada da će Orlovi znati to iskoristiti.

Sretno Orlovi! Ne sumnjamo da će te dati sve od sebe da pobedite, a pobeda će, nadamo se biti nagrada za taj trud.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: arhiva)