Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković izjavio je da će igrači koji budu pozvani za utakmicu sa Moldavijom biti osnova reprezentacije u kvalifikacijama ali da to ne znači da neće biti novih imena.

Janković smatra da se igračima razlikuje reprezentativna od klupske forme.

Sigurno će ovi igrači biti baza za predstojeće utakmice, ali postoji šansa da se pojave i nova imena. Mlada reprezentacija je dobar sistem u koji se ulazi zalaganjem i igrom koje oni pokažu u svojim klubovima, rekao je Janković novinarima u Beogradu.

Janković kaže da će susret sa Moldavijom biti test za pred kvalifikacionu utakmicu sa Danskom 7. septembra.

Nestrpljiv sam i srećan pred prestojeću utakmicu. Imamo velika očekivanja u taktičkom smislu jer nas očekuje jedan vid testa pred utakmicu s Danskom koja nam je trenutno u fokusu. Utakmicu s Moldavijom ću iskoristiti da isprobam određene stvari, rekao je Janković.

Janković smatra da se forma fudbalera Crvene zvezde i Partizana razlikuju kada igraju za klub i kada igraju za reprezentaciju.

Dugo postojimo kao tim, fudbalere Zvezde i Partizana sam mnogo gledao i često im se forma iz kluba ne poklapa s onom u reprezentaciji. Mada, nemoguće je da budu u formi na početku sezone, ocenio je on.

Na pitanje novinara zbog čega Vujadin Savić, fudbaler Dinama iz Drezdena, nije pozvan za reprezentativni tim, selektor Janković kaže da to ne znači da on neće biti u budućnosti u reprezentaciji.

Broj mladih zavisi od potreba reprezentacije, cilj je da proširimo bazu, ne samo da popunimo broj kandidata, već i da napravimo kvalitetan izbor za budućnost, rekao je Janković.

Utakmica Srbija – Moldavija se igra u utorak (14. avgusta) od 17:00 a direktan prenos (ukoliko bude bio rađen TV prenos) moći ćete da pratite na našem sajtu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)