U prvoj utakmici nedeljnog programa (12:30) italijanske Serije A, na utakmici koja je odigrana na stadionu Luiđi Ferais, Đenova je savladala Lacio sa 3:2.

Đenova je sjajno ušla u utakmicu, i već u desetom minutu Janković asistira Palasiju koji je na maestralan način postigao gol i Đenova dolazi do prednosti od 1:0. Nakon toga, Alvaro Gonzales sjajnim prodorom dolazi u gol šansu ali njegov udarac odlazi pored gola Đenove.

Nakon nekoliko solidnih prilika za Đenovu, u 25. minutu Boško Janković postiže gol za prednost Đenove od 2:0, Skuli je prošao po strani i centrirao ali Palasijo nije uspeo da udari loptu glavom i nakon toga Boško Janković upućuje udarac i golmanu Lacija je malo falilo da odbrani ali ipak šut je bio prejak i Janković se upisuje u listu strelaca.

Na poluvreme sa otišlo pri rezultatu: Đenova 2:0 Lacio

U drugom poluvremenu, već u 46. minutu, Janković nakon greške Stankevičijusa, koji se okliznuo, sjajno šutira po zemlji i Đenova stiže do prednosti od 3:0.

U 54. minutu sviran je penal za Lacio i Ledesma je precizno šutirao i smanjio prednost Đenove na 3:1.

Kada su svi već mislili da se mreže više neće tresti na ovoj utakmici, u 90. minutu posle sjajnog centaršuta, Klose asistira Alvaru Gonzalezu i on smanjuje na 3:2.

Boško Janković je nastavio da postiže golove a ovom pobedom Đenova se „popela“ na deveto mesto (30 boda) a Lacio je ostao na četvrtom mestu (39 boda).

(Beli Orlovi, Miloš Jovanović)