Trener Aleksandar Janković u petak debituje na klupi „orlova“. Mladi stručnjak, jedan od najperspektivnijih u našoj zemlji, vodiće tim Srbije sa klupe zbog kazne koju izdržava selektor Radomir Antić.

Tim Srbije

Janković je prethodnih dana priključen stručnom štabu, a ranije je kroz nekoliko sastanaka sa Antićem pripremio strategiju oko načina vođenja ekipe u naredne četiri utakmice.

„Srpski Murinjo“ je odabrao početni sastav za utakmicu sa reprezentacijom Farskih Ostrva koja je na programu u petak u 19 časova u Toršavnu. Na teren u dresu srpskog nacionalnog tima bi trebalo da istrče sledećih jedanaest igrača: Đuričić – Rukavina, Vidić, Subotić, Obradović – Stanković, Kuzmanović, Ninković – Krasić, Jovanović – Žigić.

Dakle, „orlovi“ će početak kvalifikacija za EP u Poljskoj i Ukrajini krenuti u formaciji 4-3-2-1, kao što je to bio slučaj na pojedinim mečevima na nedavno okončanom Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Srpski tim će se u Beograd vratiti u subotu u ranim jutarnjim satima, iako je prvobitno bilo predviđeno noćenje u Toršavnu i posle utakmice. Kada su igrači videli u kakvom su hotelu smešteni zbog prebukiranih kapaciteta na Farskim Ostrvima, izrazili su nezadovoljstvo i odlučeno je da se plan puta ipak promeni. Čarter let preko Bilunda za Beograd trebalo bi da bude u petak veče oko ponoći, što znači da će „orlovi“ stići u prestonicu u subotu oko pet časova izjutra, prenose Novosti.