Selektor mlade fudbalske reprezentacije, Aleksandar Janković, objavio je spisak fudbalera za utakmicu sa Farskim ostrvima u okviru kvalifikaija za EP 2013 u Izraelu, u spisku se vidi da nijedan igrač nije prekomandovan u „A“ selekciju.

Očekuje nas šesta od osam utakmica kvalifikacionog ciklusa u kojem želimo da se kvalifikacujemo najpre za obavezni baraž, a onda i na završni turnir Evropskog šampionata. Poslednji kvalifikacioni meč odigrali smo 15. novembra, na gostovanju Severnoj Irskoj i malo je reći da smo se uželeli igre i takmičenja – istakao je Janković za zvanični sajt FSS.


Aleksandar Janković je napomenuo da će biti određenih promena zbog činjenice da će neki od igrača dobiti šansu u „A“ timu.

Delim njihovu sreću, jedva čekam da ih vidim u A reprezentaciji, to je najbolja čestitka meni, stručnom štabu, grupi igrača koja je tokom poslednjih godinu i po dana radila u mladoj selekciji.

 
Dodao bih samo, prava stvar za mene kao selektora je da vidim igrača koji je debitovao za A tim, a posle toga se vrati u mladu selekciju i ima odnos kao što ga je imao i pre „prekomande“ u seniorski tim. Naravno, na njihovo mesto sada su pozvani igrači koji su pažljivo pripremani kroz igre u selekciji ispod 20 godina i za koje smo ubeđeni da mogu da odgovore zadacima koji će biti postavljeni pred njih.

Prema rejtingu, naša reprezentacija je mnogo bolja, ali selektor ističe da u taboru naše reprezentacije Farska ostrva uživaju maksimalan respekt.

Ne ravnamo se po rejtingu već po značaju tri boda koja želimo da osvojimo. Činjenica je, informisali smo se, selekciju Farskih Ostrva kad igra na domaćem terenu niko nije uspeo da nadigra, a već se pravi spisak reprezentacija koje su se opekle gostujući Faranima. Samo da podsetimo, na Farskim Ostrvima, u prethodnim kvalifikacijama poražena je selekcija rusije (1:0). S obzirom da nas očekuje utakmica na veštačkoj travi, već u februarskom terminu selekciju Bosne i Hercegovine ugostili smo i odigrali prijateljski meč na podlozi koja nas očekuje na Farskim Ostrvima. I svi treninzi do polaska na put biće realizovani na toj podlozi kako bismo se što bolje pripremili i isključili svaku mogućnost da nam uslovi koji će vladati na severu Evrope eventualno budu prepreka. – pojasnio je Janković.

Pripreme selekcije ispod 21 godine počinje u petak u sportskom centru FSS-a, a istog dana reprezentacija putuje na Zlatibor gde će ostati do 2. juna, dan kasnije je planiran put na Farska Ostrva.

Ovako izgleda spisak fudbalera:
Golmani: Marko Dmitrović (Crvena zvezda) , Aleksandar Kirovski (Crvena zvezda), Nikola Perić (Hajduk).

Odbrana: Vujadin Savić (Dinamo Drezden), Milan Rodić (OFK Beograd), Nemanja Gudelj (NAK Breda), Marko Petković (OFK Beograd), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija) , Slobodan Lalić (Hajduk).

Sredina terena: Filip Malbašić (Rad), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Mitošević (Volfzburg), Saša Marković (Partizan), Miloš Jojić (Teleoptik), Nenad Krstičić (Sampdorija), Luka Milivojević (Crvena zvezda).

Napad: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak Zlatibor voda), Ognjen Mudrinski (Jagodina), Luka Milunović (Crvena zvezda).

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)