Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković objavio je spisak igrača iz Jelen super lige koji će učestvovati na kratkim pripremama od 12. do 14. decembra koje će biti odradjene u sportskom centru u Staroj Pazovi.

Ideja ovih priprema kako je izjavio selektor Jankovć je da se ojačaju veze medju igračima, i da se zadrži kontinuitet u radu. I najavio je jedan prijateljski meč 15. febroara naredne godine. Izjavio je da mlada selekcija dosta stabilno deluje kao tim i da ima pravo da se nada, da će stići do prvog i prolaznog mesta u grupi. Selektor je u svoj sastav hteo da uvrsti i Nenada Krstičića ali on nije dobio dozvolu kluba, to je selektor razumeo jer se ipak ne radi o zvaničnim utkamicama već samo o pripremama. Fudbaleri koji će proći kroz ove kratke pripreme su:

Golmani:
Branimir Aleskić (Spartak ZV)
Marko Dmitrović (Crvena Zvezda)
Aleksandar Kirovski (Crvena Zvezda)

Odbrana:
Aleksandar Miljković (Partizan)
Filip Mladenović (Borac Čačak)
Milan Rodić (OFK Beograd)
Uroš Ćosić (Crvena Zvezda)
Nikola Maksimović (Sloboda PS)
Mario Maslać (Borac Čačak)

Sredina terena:
Filip Kostić (Radnički Kg)
Vuk Mitošević (Vojvodina)
Slobodan Medojević (Vojvodina)
Saša Marković (Partizan)
Darko Lazović (Crvena Zvezda)
Luka Milivojević (Rad)
Filip Knežević (Borac Čačak)

Napad:
Nemanja Kojić (Rad)
Lazar Marković (Partizan)
Djordje Despotović (Spartak ZV)
Marko Šćepović (Partizan)
Ognejn Mundrinski (Jagodina)

Ovih dana se u javnosti dosta provlačilo ime talentovanog fudbalera, aktuelnog šampiona Srbije, Partizana, Lazara Markovića, o njegovom mogućem odlasku u neki od velikih evropskih klubova. Navodi se da su za usluge mladog reprezentativca zainteresovani Čelzi, Inter, Arsenal i Sevilja, i da neki klubovi već spremaju bogate ponude za poletnog Markovića.

Ali je predsednik Partizana Dragan Djurić izjavio da Markovića ove zime ne pušta nigde, dok Markovićev menadžer tvrdi da će on ostati u Humskoj bar još dve godine, čime se odbacuje spekulisanje evropskih medija o eventualnom transferu. Elem, dečački san mladog fudbalera je da obuče dres Londonskog Čelzija, nadamo se da će to i ostvariti jer svojim talentom i zalaganjem na terenu sigurno zaslužuje da igra u tako velikom klubu.

Još jedan fudbaler koji će da dobiti priliku da se pokaže na pripremama reprezentacije jeste i mladi fudbaler Radničkog iz Kragujevca, Filip Kostić koji zbog svoji dobrih partija u dresu djavola zapao za oko selektoru Jankoviću i dobiće prilku da kroz pripreme pokaže svoj kvalitet i nametne se selektoru za buduće prijateljske i takmičarske utkamice naše mlade selekcije.

(Beli Orlovi, Venio, foto: arhiva)